Po wczorajszej aktualizacji na niektóre serwery gracze nie mogą wejść i pojawia im się komunikat "You cannot connect to this CS:GO server because it is restricted to LAN connections only.". Jest to kolejna, niepotrzebna kompilacja wprowadzona przez Valve. Po co? Sam Gaben tego nie wie...
Ale wiemy jak rozwiązać ten "problem" - chociaż to problem nie jest. Trzeba zarejestrować serwer w Valve, aby uzyskać token. Należy wykonać poniższe kroki:
1. Wejść na stronę: http://steamcommunit...nagegameserversi zalogować się na swoje konto steam.
2. Na dole strony mamy dwa pola do wpisania informacji:
- App ID of the base game - jest to ID gry, której token chcemy wygenerować (dla CS:GO wpisujemy 730)
- Memo - czyli po prostu notatka, możemy tu wpisać np. nazwę moda, naszej sieci etc. (służy to do lepszego wyszukania tokenów na liście)
3. Po kliknięciu Create pojawi się tabelka z tokenem. Kopiujemy wartość z kolumny Login token
4. Ostatni krok to zmodyfikowanie komendy startowej serwera. Na jej końcu dopisujemy:
+sv_setsteamaccount NASZ_WYGENEROWANY_TOKEN -net_port_try 1
czyli ta końcówka np. u mnie wygląda tak:
+sv_setsteamaccount 78EAD1A7DABC11650D8F10CC8BF39236 -net_port_try 1
a całe polecenie startowe tak:
./srcds_run -game csgo -console -usercon +game_type 0 +game_mode 1 +mapgroup mg_active +map de_dust2 +sv_setsteamaccount 78EAD1A7DABC11650D8F10CC8BF39236 -net_port_try 1
Mam nadzieje, że dość jasno to opisałem
Pozdrawiam.
Użytkownik Kowalsky edytował ten post 10.12.2015 23:49