Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

[ROZWIĄZANE] Jaki kod na wyświetlanie graczy w menu tylko z daną flagą?

cod nowy

Najlepsza odpowiedź Misiaczek ;c, 05.08.2015 16:40

Sprawdź

public ZamienPerk2( id ) {
	
	new menu = menu_create( "Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2" );
	new cb = menu_makecallback( "OddajPerk_Callback2" );
	
	new nazwy_vip[ 33 ][ 32 ];
	new count, x;
	
	for( new i = 1; i <= get_maxplayers( ); i++ ) {
		if( is_user_connected( i ) ) {
			if( get_user_flags( i ) & & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31);
			}	
		}
	}	
	
	if( count > 0 ) {
		for( x = 0; x < count; x++ ) {	
			menu_additem( menu, nazwy_vip[ x ], "0", 0, cb );
			oddaj_id[ x ];
		}
	}
	else 
		menu_addtext( menu, "Brak VIP'ow na serwerze!", 1 );

	menu_display(id, menu);
}
Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 aRrOw

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 03.08.2015 09:36

Siemka, może mi ktoś pomóc coś takiego dodać? Bo mam 2 pluginy -> /wymien, /wymien2 | /daj, /daj2 i chcę aby wymien2 i daj 2 po uruchomieniu wyświetlały tylko graczy z ADMIN_LEVEL_H . Liczę na Was ^^

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#2 karol253

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:110
Offline

Napisano 03.08.2015 12:44

dodaj do tego

if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))

{
  client_print(id, print_chat, "Nie masz uprawnien.")
  return PLUGIN_CONTINUE;
}


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#3 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 03.08.2015 12:49

Nie zrozumiałeś mnie :D . Z tym to sam bym sobie poradził. Chodzi mi dokładnie że po wpisaniu komendy w menu wyświetlają się tylko gracze z flagą.
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#4 tytusek

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:648
Offline

Napisano 03.08.2015 16:15

z generatora vipa możesz wyciągnąć kod 


  • +
  • -
  • 1

Dodatek do [Metamod] - AntyCheat (wykrywanie plików z cheatami)

 

Sprzedam WPLN na Pukawce, duże ilości jak i małe odnawialne co miesiąc, prawie zawsze coś mam na sprzedaż zainteresowany pisz PW

download.png

 

 


#5 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 03.08.2015 19:55

Tylko weź to wyciągnij. Dodanie samego 

		if(get_user_flags(i) & 524288 == 524288)

nic nie pomogło. Teraz nawet menu się nie wyświetla.

public ZamienPerk2(id)
{
	new menu = menu_create("Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2");
	new cb = menu_makecallback("OddajPerk_Callback2");
	for(new i=0, n=0; i<=32; i++)
	{
		if(!is_user_connected(i))
		if(get_user_flags(i) & 524288 == 524288)
			continue;
		oddaj_id[n++] = i;
		new nazwa_gracza[64];
		get_user_name(i, nazwa_gracza, 63)
		menu_additem(menu, nazwa_gracza, "0", 0, cb);
	}
	menu_display(id, menu);
}

Użytkownik aRrOw edytował ten post 03.08.2015 19:55

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#6 Oddaj Wiertarke

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:158
  • Imię:Matico
  • Lokalizacja:Wieś
Offline

Napisano 03.08.2015 20:57

W tej chwili ten twój kod wygląda w taki sposób, tylko że ja dodałem klamry.

public ZamienPerk2(id)
{
	new menu = menu_create("Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2");
	new cb = menu_makecallback("OddajPerk_Callback2");
	for(new i=0, n=0; i<=32; i++)
	{
		if(!is_user_connected(i))
		{
			if(get_user_flags(i) & 524288 == 524288)
			continue;
		}
		oddaj_id[n++] = i;
		new nazwa_gracza[64];
		get_user_name(i, nazwa_gracza, 63)
		menu_additem(menu, nazwa_gracza, "0", 0, cb);
	}
	menu_display(id, menu);
}

  • +
  • -
  • 0

#7 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 03.08.2015 21:15

Nie wiem co mają dać te klamry ale przetestuje jutro i dam znać. A wiecie może jak dodać jeszcze informacje w hud "Na serwerze nie ma Vipa. Nie mozesz skorzystac z komendy." jak nie ma w ogóle vipów ?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#8 Oddaj Wiertarke

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 72
Pomocny

  • Postów:158
  • Imię:Matico
  • Lokalizacja:Wieś
Offline

Napisano 03.08.2015 21:21

@up ja Ci pokazałem tylko błąd, o ile się nie jebłem.

 

Masz gotowy kod.

public ZamienPerk2(id)
{
	new menu = menu_create("Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2");
	new cb = menu_makecallback("OddajPerk_Callback2");
	for(new i=0, n=0; i<=32; i++)
	{
		if(!is_user_connected(i))
			continue;
		if(!(get_user_flags(i) & 524288 == 524288))
			continue;
		oddaj_id[n++] = i;
		new nazwa_gracza[64];
		get_user_name(i, nazwa_gracza, 63)
		menu_additem(menu, nazwa_gracza, "0", 0, cb);
	}
	menu_display(id, menu);
}

  • +
  • -
  • 1

#9 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 03.08.2015 21:26

Jutro przetestuje. A wiesz może jak dodać te info?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#10 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 05.08.2015 08:05

Z flagą sobie poradziłem. Proszę was jeszcze o napisanie mi jak się dodaję informację jak nie ma żadnego vipa na serwerze.
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#11 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 05.08.2015 09:21

public ZamienPerk2( id ) {
	
	new menu = menu_create( "Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2" );
	new cb = menu_makecallback( "OddajPerk_Callback2" );
	
	new nazwy_vip[ 33 ][ 32 ];
	new count, x;
	
	for( new i = 1; i <= get_maxplayers( ); i++ ) {
		if( is_user_connected( i ) ) {
			if( get_user_flags( i ) & & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31);
				oddaj_id[n++] = i;
			}	
		}
	}	
	
	if( count > 0 ) {
		for( x = 0; x < count; x++ ) {	
			menu_additem( menu, nazwy_vip[ x ], "0", 0, cb );
		}
	}
	else 
		menu_addtext( menu, "Brak VIP'ow na serwerze!", 1 );

	menu_display(id, menu);
}

Sprawdź ;)


  • +
  • -
  • 1

#12 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 05.08.2015 09:40

Błędy wyskakują :

Error: Invalid expression, assumed zero on line 149
Warning: Expression has no effect on line 149
Error: Expected token: ";", but found ")" on line 149
Error: Invalid expression, assumed zero on line 149
Error: Too many error messages on one line on line 149

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#13 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 05.08.2015 11:07

Zamień

			if( get_user_flags( i ) & & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31);
			if( get_user_flags( i ) & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31 );

  • +
  • -
  • 0

#14 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 05.08.2015 15:23

 

Zamień

			if( get_user_flags( i ) & & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31);
			if( get_user_flags( i ) & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31 );

Zrobiłem tal, ale teraz kolejny błąd:

 

tutaj       oddaj_id[n++] = i;

Error: Undefined symbol "n" on line 151
Warning: Expression has no effect on line 151

1 Error.


Użytkownik aRrOw edytował ten post 05.08.2015 15:25

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#15 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 05.08.2015 16:40   Najlepsza odpowiedź

Sprawdź

public ZamienPerk2( id ) {
	
	new menu = menu_create( "Zamien sie perkiem 2", "ZamienPerk_Handle2" );
	new cb = menu_makecallback( "OddajPerk_Callback2" );
	
	new nazwy_vip[ 33 ][ 32 ];
	new count, x;
	
	for( new i = 1; i <= get_maxplayers( ); i++ ) {
		if( is_user_connected( i ) ) {
			if( get_user_flags( i ) & & 524288 ) {
				get_user_name( i, nazwy_vip[ count++ ], 31);
			}	
		}
	}	
	
	if( count > 0 ) {
		for( x = 0; x < count; x++ ) {	
			menu_additem( menu, nazwy_vip[ x ], "0", 0, cb );
			oddaj_id[ x ];
		}
	}
	else 
		menu_addtext( menu, "Brak VIP'ow na serwerze!", 1 );

	menu_display(id, menu);
}

  • +
  • -
  • 1

#16 aRrOw

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:196
  • Imię:Luk
  • Lokalizacja:Amxx.pl
Offline

Napisano 05.08.2015 17:19

Działa, dzięki za pomoc.
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#17 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 05.08.2015 17:47

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych