Witam, szukam pewnego urozmaicenia polegającego na tym, ze każdemu graczowi z flagą "z" daję flage np. "x"
Myślę, że sam czas napisania takiego kodu nie będzie długi, więc prosiłbym o pomoc ![]()
Z góry dzięki ![]()
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Najlepsza odpowiedź xenos, 02.04.2015 22:46
Po co pisać coś, co można łatwo ustawić samemu
w amxx.cfg
bodajże pierwsze linijki to:
/ Default access for all non admin players (see users.ini for access details) // // Default value: "z" amx_default_access "z"Gdzie w miejsce flagi z ustalasz jaką tam chcesz inną flagę lub dodajesz do niej Przejdź do postu
Napisano 02.04.2015 22:25
Witam, szukam pewnego urozmaicenia polegającego na tym, ze każdemu graczowi z flagą "z" daję flage np. "x"
Myślę, że sam czas napisania takiego kodu nie będzie długi, więc prosiłbym o pomoc ![]()
Z góry dzięki ![]()
Napisano 02.04.2015 22:37
A po co to jeżeli mogę się spytać? Nie lepiej przydzielić uprawnienia na flagę Z?
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad. Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr" - Nathaniel Borenstein.
Napisano 02.04.2015 22:46 Najlepsza odpowiedź
/ Default access for all non admin players (see users.ini for access details) // // Default value: "z" amx_default_access "z"Gdzie w miejsce flagi z ustalasz jaką tam chcesz inną flagę lub dodajesz do niej
Napisano 02.04.2015 22:48
A po co to jeżeli mogę się spytać? Nie lepiej przydzielić uprawnienia na flagę Z?
Jeżeli chcę na określony czas coś dać graczom to po co mam kompilowac nowy plugin ![]()
Po co pisać coś, co można łatwo ustawić samemu
w amxx.cfg
bodajże pierwsze linijki to:/ Default access for all non admin players (see users.ini for access details) // // Default value: "z" amx_default_access "z"Gdzie w miejsce flagi z ustalasz jaką tam chcesz inną flagę lub dodajesz do niej
Faktycznie, podstawy amxx
Dzięki ![]()
Napisano 03.04.2015 10:33
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych