Serwer vps pociągnie cs'a?
snikers1997
30.03.2015
Witajcie mam do was pytanie/doradzenie itd. ![]()
Chciałbym kupić serwer VPS i stawić na nim hymm 1 lub 2 serwery CS'a 1.6
Teraz tak parametry tego VPS'iaka :
Procesor 1CPU 3.5Ghz na rdzeń
Ram gwarantowany 1 GB
Transfer miesięczny Bez limitu
Dysk(HDD) 60 GB
Lokalizacja Warszawa Atman
Kopia bezpieczeństwa Tak
Panel Autorski
Łącze 100 MB/s
Anty-DDOS Tak
Rozbudowany panel Tak
I czy ten VPS pociągnie 2 serwer po 20 slot?? To będą serwery 2 FFA, czyli standardowe pluginy + 30 od mojej strony takie jak roundsound, amxbans itd....
A jeżeli nie pociągnie takich dwóch serwerów.
To ilu slotowy jeden serwer pociągnie taki FFA z moimi 30 pluginami. Oczywiście serwer/serwery mają być bez jakich kolwiek lagów
I ile FPS by miały te serwery?
Dzięki za wypowiedzi ![]()
Linux'
30.03.2015
1x 32sloty lub 2x 15slotow. Wiecej nie da rady wyciagnac, pingi beda raczej niskie bo lokalizacja warszawa do tego takie lacze. Oczywiscie, pod warunkiem czy dobrze ustawi sie rate itp
. Co do fpsow, wszystko zalezy od ticrate serwera ale wiecej niz 500 nie ustawisz na takiej maszynie.
snikers1997
30.03.2015
Czyli mógł bym zrobić 17 slotów i 13 drugi? To teraz mam pytanko czy podacie mi jakieś linki od początku do końca co i jak? na dedyki chce wziąć i tak się podaje hostname. A potem, żeby było wpisywane przez ip? Wszystko chce wiedzieć
No i jakie rate ustawić dla tych serwerów 500 fps to i tak będzie dobrze na FFA ![]()
Linux'
30.03.2015
Czyli mógł bym zrobić 17 slotów i 13 drugi? To teraz mam pytanko czy podacie mi jakieś linki od początku do końca co i jak? na dedyki chce wziąć i tak się podaje hostname. A potem, żeby było wpisywane przez ip? Wszystko chce wiedzieć
No i jakie rate ustawić dla tych serwerów 500 fps to i tak będzie dobrze na FFA
sv_maxupdaterate 80 sv_minupdaterate 30 sv_maxrate 20000 sv_minrate 5000
Wiekszego zuzycia lacza nie radze ustawiac bo jak do tego dojdzie baza sql na serwerze vps to moga byc skoki pingow. Do tego ticrate 500 - 600/700 i serwer ffa jak malowany.