[ROZWIĄZANE] Problem z instalacją SourceMode
Best Answer
plx211
29.03.2015 16:04
dograj jeszcze metamod:source
Go to the full post
labamba63
29.03.2015
Witam, mam serwer cs go na linuxie zainstalowałem do niego soucemode, metamod i paczke srcds ver. 3.2
Z tym, że chyba ani sourcemod ani metamod mi nie działa. Serwer postawiłem od wczoraj i dopiero się uczę jego obsługi. Wypakowałem archwia i skopiowałem do csgo i podmieniłem. Po wpisaniu plugin_print mam coś takiego:
jak wpisuje meta list to wyskakuje unknow command
i jescze mam jeden problem nie chce mi się połączyć w grze do rcona
Jak widzicie wyżej próbowałem skorzystać z admina w sourcemodzie ale też nie działa, oczywiście wcześniej dodałem swoj steam do adminow
Proszę o pomoc.
Best Answer
plx211
29.03.2015
dograj jeszcze metamod:source
Edited by plx211, 29.03.2015 16:04.
labamba63
29.03.2015
Przed chwilą spróbowałem na zasadzie wypakowania i skopiowania z podmianą zawartości z folderu addons, jednak to samo
Może to wina tego SRCDS, może te cfg blokują uruchomienie?
Tak wyglada u mnie server.cfg
hostname "Local Server LAN 128-TICK CSGO" sv_password "" rcon_password "rcon" writeid writeip exec alias.cfg exec banned_user.cfg exec banned_ip.cfg exec gotv.cfg log on host_name_store "1" host_info_show "1" host_players_show "2" sv_pure "1" sv_lan "1" sv_cheats "0" sv_log_onefile "0" sv_logbans "0" sv_logecho "1" sv_logfile "1" sv_logflush "0" sv_logsdir "logs_srcds" sv_debug_ugc_downloads "1" sv_workshop_allow_other_maps "1" sv_allowdownload "1" sv_allowupload "1" sv_downloadurl "http://fastdownload.srcds.pl" sv_region "3" sv_contact "evil@srcds.pl" sv_tags "LAN 128 Tick" sv_alltalk "0" sv_deadtalk "1" sv_full_alltalk "0" sv_spawn_afk_bomb_drop_time "30" sv_competitive_official_5v5 "1" sv_friction "4.1" sv_accelerate "4.8" sv_airaccelerate "16" sv_hibernate_when_empty "0" sv_hibernate_postgame_delay "0" sv_broadcast_ugc_downloads "1" sv_broadcast_ugc_download_progress_interval "60" sv_quota_stringcmdspersecond "128" sv_infinite_ammo "0" sv_showimpacts "0" mp_ignore_round_win_conditions "0" developer "0" ds_get_newest_subscribed_files mp_join_grace_time "30" mp_match_end_restart "1" mp_afterroundmoney "0" mp_autokick "0" mp_playercashawards "1" mp_teamcashawards "1" mp_death_drop_defuser "1" mp_defuser_allocation "0" mp_forcecamera "1" mp_death_drop_gun "1" mp_death_drop_grenade "2" bot_difficulty "3" bot_chatter "off" bot_join_after_player "0" bot_quota "0" bot_quota_mode "fill" esl_dxkick_enable esl_autorecord "0" esl_autoarmor "0" esl_cashback "1" esl_update
Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ?
plx211
29.03.2015
upewnij się że wgrałeś odpowiedni metamod:source (chodzi mi o system operacyjny)
labamba63
01.04.2015
Upewniłem się, był pod linuxa.
Stwierdziłem, że coś jest nie tak i przeinstalowałem od nowa system pobrałem świeżego cs:go za pomocą steamcmd. Teraz bardzo proszę o instrukcję co na tego czystego cs'a zainstalować, żeby to działało: głównym założeniem jest praca pluginu csgo-pug-setup - https://forums.allie...ad.php?t=244114, więc co mam zrobić po kolei, żeby to śmigało?
+ jeżeli trzeba coś gdzieś dopisać, do jakiś plików np. nazwe pluginu do tego i tego pliku, żeby został on uaktywniony na serverze
Z góry dzięki
Edited by labamba63, 01.04.2015 17:16.
labamba63
07.04.2015
Skorzystałem z poradników na forum, kolejno przeprowadziłem instalację metamoda:source, a później soucemoda, następnie dogrywam każdy dowolny plugin i śmiga ,
Pozdrawiam
MAGNET
12.04.2015
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL