Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Problem z instalacją SourceMode


Najlepsza odpowiedź plx211, 29.03.2015 16:04

dograj jeszcze metamod:source

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 labamba63

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Tarnow
Offline

Napisano 29.03.2015 14:12

Witam, mam serwer cs go na linuxie zainstalowałem do niego soucemode, metamod i paczke srcds ver. 3.2

Z tym, że chyba ani sourcemod ani metamod mi nie działa. Serwer postawiłem od wczoraj i dopiero się uczę jego obsługi. Wypakowałem archwia i skopiowałem do csgo i podmieniłem. Po wpisaniu plugin_print mam coś takiego:

 

21313.jpg

 

jak wpisuje meta list to wyskakuje unknow command :(

i jescze mam jeden problem nie chce mi się połączyć w grze do rcona

ERROERER2.jpg

 

Jak widzicie wyżej próbowałem skorzystać z admina w sourcemodzie ale też nie działa, oczywiście wcześniej dodałem swoj steam do adminow

Proszę o pomoc.


  • +
  • -
  • 0

#2 plx211

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 214
Profesjonalista

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 29.03.2015 16:04   Najlepsza odpowiedź

dograj jeszcze metamod:source


Użytkownik plx211 edytował ten post 29.03.2015 16:04

  • +
  • -
  • 0

#3 labamba63

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Tarnow
Offline

Napisano 29.03.2015 16:52

Przed chwilą spróbowałem na zasadzie wypakowania i skopiowania z podmianą zawartości z folderu addons, jednak to samo :(

dawd12e.png

 

Może to wina tego SRCDS, może te cfg blokują uruchomienie?

Tak wyglada u mnie server.cfg

 

hostname "Local Server LAN 128-TICK CSGO"
sv_password ""
rcon_password "rcon"  
 
writeid
writeip
 
exec alias.cfg
exec banned_user.cfg
exec banned_ip.cfg
exec gotv.cfg
             
log on
 
host_name_store "1"
host_info_show "1"
host_players_show "2"
 
sv_pure "1"
sv_lan "1"
sv_cheats "0"
sv_log_onefile "0"
sv_logbans "0"
sv_logecho "1"
sv_logfile "1"
sv_logflush "0"
sv_logsdir "logs_srcds"
sv_debug_ugc_downloads "1"
sv_workshop_allow_other_maps "1"
sv_allowdownload "1"
sv_allowupload "1"
sv_downloadurl "http://fastdownload.srcds.pl"
sv_region "3"
sv_contact "evil@srcds.pl"
 
sv_tags "LAN 128 Tick"
sv_alltalk "0"
sv_deadtalk "1"
sv_full_alltalk "0"
sv_spawn_afk_bomb_drop_time "30"
sv_competitive_official_5v5 "1"
sv_friction "4.1"
sv_accelerate "4.8"
sv_airaccelerate "16"
sv_hibernate_when_empty "0"
sv_hibernate_postgame_delay "0"
sv_broadcast_ugc_downloads "1"
sv_broadcast_ugc_download_progress_interval "60"
sv_quota_stringcmdspersecond "128"
sv_infinite_ammo "0"
sv_showimpacts "0"
mp_ignore_round_win_conditions "0"
 
developer "0"
ds_get_newest_subscribed_files
    
mp_join_grace_time "30"  
mp_match_end_restart "1"
mp_afterroundmoney "0"
mp_autokick "0"
mp_playercashawards "1"
mp_teamcashawards "1"
mp_death_drop_defuser "1"
mp_defuser_allocation "0"
mp_forcecamera "1"       
mp_death_drop_gun    "1"
mp_death_drop_grenade    "2"
 
bot_difficulty "3"                            
bot_chatter "off"                          
bot_join_after_player "0"    
bot_quota "0"          
bot_quota_mode "fill"  
 
esl_dxkick_enable
esl_autorecord "0"
esl_autoarmor "0"
esl_cashback "1"
esl_update

Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje :( ?


  • +
  • -
  • 0

#4 plx211

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 214
Profesjonalista

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 29.03.2015 17:40

upewnij się że wgrałeś odpowiedni metamod:source (chodzi mi o system operacyjny)


  • +
  • -
  • 0

#5 labamba63

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Tarnow
Offline

Napisano 01.04.2015 17:14

Upewniłem się, był pod linuxa.
Stwierdziłem, że coś jest nie tak i przeinstalowałem od nowa system pobrałem świeżego cs:go za pomocą steamcmd. Teraz bardzo proszę o instrukcję co na tego czystego cs'a zainstalować, żeby to działało: głównym założeniem jest praca pluginu csgo-pug-setup - https://forums.allie...ad.php?t=244114, więc co mam zrobić po kolei, żeby to śmigało?
+ jeżeli trzeba coś gdzieś dopisać, do jakiś plików np. nazwe pluginu do tego i tego pliku, żeby został on uaktywniony na serverze

Z góry dzięki :)


Użytkownik labamba63 edytował ten post 01.04.2015 17:16

  • +
  • -
  • 0

#6 labamba63

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
  • Imię:Jacek
  • Lokalizacja:Tarnow
Offline

Napisano 07.04.2015 21:43

Skorzystałem z poradników na forum, kolejno przeprowadziłem instalację metamoda:source, a później soucemoda, następnie dogrywam każdy dowolny plugin i śmiga :),
Pozdrawiam


  • +
  • -
  • 0

#7 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 12.04.2015 17:00

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych