Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Problem funkcja czasowa set_task pomoże ktoś?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wiktor.?

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polski
Offline

Napisano 21.02.2015 16:14

Czesc mam problem bo chciałbym żeby mi odświeżało hud co 1 sek. Ale niestety Name pobiera mi nazwe serwera i nie działa jak nalezy proszę o pomoc.

public pokazStatus(id)
{
if(!is_user_bot(id) && is_user_connected(id)) 
{
new nazwa[32], pid = read_data(2)
get_user_name(pid, nazwa, sizeof nazwa - 1)
 
new zycie = get_user_health(pid)
 
new druzyna1 = get_user_team(id) == 1
new druzyna2 = get_user_team(pid) == 1
new druzyna3 = get_user_team(id) == 2
new druzyna4 = get_user_team(pid) == 2
 
new kolor1 = 0, kolor2 = 0
 
if (druzyna2 == 1 || druzyna4 == 1)
{
kolor1 = 100
}
else
{
kolor2 = 0
}
if (druzyna1 == druzyna2 || druzyna1 == druzyna4 || druzyna3 == druzyna4 || druzyna3 == druzyna2 )
{
set_hudmessage(kolor1, 255, kolor2, -1.0, 0.60, 0, 6.0, 3.0)
show_hudmessage(id, "%s^nZycie: %i | Poziom: %i", nazwa, zycie, PlayerLevel[id])
} 
}
set_task(1.0, "pokazStatus", 666, id, pid)
}

Użytkownik Wiktor.? edytował ten post 21.02.2015 16:15


#2 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 21.02.2015 16:41

get_user_name(pid, nazwa, sizeof nazwa - 1)

 

czy wartość z sizeof nie bierzemy czasem w nawias? sizeof(nazwa-1)

Możesz spróbować napisać po prostu 32


  • +
  • -
  • 1

#3 Wiktor.?

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polski
Offline

Napisano 21.02.2015 16:49

ehh d*pa nic z tego... Ale dziena.. Za chęci...



#4 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 21.02.2015 16:51

czemu nie dasz get_user_name(id, nazwa, sizeof nazwa-1) ?
Btw. dla Magneta, nie zawsze jest wymagane stosowanie nawiasów, myślałem że support wie o takich rzeczach :D Kiedyś Dark robił nawet o tym wpis na blogu.


  • +
  • -
  • 1

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#5 Wiktor.?

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polski
Offline

Napisano 21.02.2015 17:18

Dobra temat do zamnknięcia zmieniłem uwarunkowanie :) 

Juz rozwionzane ale macie po + za chęc 



#6 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 21.02.2015 20:08

Nie przesadzaj wiwi. Człowiek uczy się całe życi, a ja akurat o tym nie wiedziałem. Nie od razu zostaje się alfą i omegą jak Ty
  • +
  • -
  • 2

#7 Wiktor.?

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:156
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Polski
Offline

Napisano 21.02.2015 20:50

MAGNET < Szanuje cie bardziej niż kogo innego z amxx;a



#8 wiwi249

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:440
  • GG:
  • Imię:Wiktor
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 22.02.2015 00:52

Nie przesadzaj wiwi. Człowiek uczy się całe życi, a ja akurat o tym nie wiedziałem. Nie od razu zostaje się alfą i omegą jak Ty

 

Oj spokojnie, żartowałem przecież ;) A alfą i omegą nie jestem ani innym DarkGLem :D


  • +
  • -
  • 0

Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.

Potrzebujesz czegoś? Pisz!

 

"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul


#9 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 931
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 22.02.2015 14:09

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, report.png raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych