←  Problemy

AMXX.pl: Support AMX Mod X i SourceMod

»

Jak zainstalować psychostats na xaa?

HuexD's Photo HuexD 25.12.2014

Mam problem, korzystałem z tego poradnika http://amxx.pl/topic...ja-psychostats/

I po wejściu na stronę instalacji psychostats pisze, że nie może się połączyć z bazą danych.

Fatal Session Error at line 259: ERR 1045: Access denied for user 'ps3'@'localhost' (using password: NO)

Próbowałem zamiast localhosta, dodać 127.0.0.1 oraz nazwę forum.

dbtype = mysql
dbhost = localhost
dbport = 
dbname = mojabaza
dbuser = mojabaza
dbpass = haslo
dbtblprefix = ps_

Edited by HuexD, 25.12.2014 02:40.

• +
  • -
Kobciu's Photo Kobciu 25.12.2014

Na xaa chyba nie pójdzie, ale nie daje głowy sobie uciąć. Z nimi zawsze jest jakiś problem z jakimkolwiek połączeniem.

Spróbuj dodać IP z zewnątrz, coś takiego powinno być (zamiast localhosta)

Na xaa chyba nie pójdzie, ale nie daje głowy sobie uciąć. Z nimi zawsze jest jakiś problem z jakimkolwiek połączeniem.

Skąd te "IP"? I wogóle które.

• +
  • -
Kobciu's Photo Kobciu 25.12.2014

Skąd te "IP"? I w ogóle które.

Nie miałem tam nigdy hostingu i nie będę miał. Na innych hostingach jest coś takiego, że możesz dopisać dostęp z hosta "%" (na xaa chyba nie można)

U mnie na hekko przykładowo jest takie coś: Host do połączenia z zewnątrz: mysql9.hekko.net.pl 

• +
  • -
psilocybe's Photo psilocybe 25.12.2014

Dlaczego jest : Using Password: NO ??

Dostęp zabroniony dla użytkownika ps3 (uzywa hasła: nie)

Na 99% źle wpisałeś dane do połączenia z bazą (hasło nie jest takie samo jak przy zakładaniu bazy)

Na 'xaa' "pójdzie" na 100%, tylko to dobrze skonfiguruj.

@Kobciu, jaki dostęp hosta, skoro on ma baze i strone na jednym hoscie? Poza tym świetny pomysł wpisywać % w dostępie do bazy :D
Edited by psilocybe, 25.12.2014 04:03.

Skąd te "IP"? I w ogóle które.

Nie miałem tam nigdy hostingu i nie będę miał. Na innych hostingach jest coś takiego, że możesz dopisać dostęp z hosta "%" (na xaa chyba nie można)
U mnie na hekko przykładowo jest takie coś: Host do połączenia z zewnątrz: mysql9.hekko.net.pl 

127.0.0.1 to jest to IP. Ale niestety nie pomaga

Dlaczego jest : Using Password: NO ??

Dostęp zabroniony dla użytkownika ps3 (uzywa hasła: nie)

Na 99% źle wpisałeś dane do połączenia z bazą (hasło nie jest takie samo jak przy zakładaniu bazy)

Na 'xaa' "pójdzie" na 100%, tylko to dobrze skonfiguruj.

@Kobciu, jaki dostęp hosta, skoro on ma baze i strone na jednym hoscie? Poza tym świetny pomysł wpisywać % w dostępie do bazy :D

na 99% wpisałem dobrze. I hasło jest takie same jakie sobie ustawię.

• +
  • -
rafix124's Photo rafix124 31.01.2015

Chyba Ty masz tylko problem ze wszystkim....

jak się wie, co się robi to nie ma z niczym problemu, a nawet jeśli to jest zakładka supportu, gdzie pomogą Ci jeśli zajdzie taka potrzeba...

Access denied for user 'ps3'@'localhost'

Nie ten użytkownik... na xaa masz przecież przedrostek przed bazą danych i użytkownikiem... czyli np. nazwahosta_ps3

Edited by rafix124, 31.01.2015 21:38.