Jak zainstalować psychostats na xaa?
HuexD
25.12.2014
I po wejściu na stronę instalacji psychostats pisze, że nie może się połączyć z bazą danych.
Fatal Session Error at line 259: ERR 1045: Access denied for user 'ps3'@'localhost' (using password: NO)
Próbowałem zamiast localhosta, dodać 127.0.0.1 oraz nazwę forum.
dbtype = mysql dbhost = localhost dbport = dbname = mojabaza dbuser = mojabaza dbpass = haslo dbtblprefix = ps_
Edited by HuexD, 25.12.2014 02:40.
Kobciu
25.12.2014
Na xaa chyba nie pójdzie, ale nie daje głowy sobie uciąć. Z nimi zawsze jest jakiś problem z jakimkolwiek połączeniem.
Spróbuj dodać IP z zewnątrz, coś takiego powinno być (zamiast localhosta)
HuexD
25.12.2014
Na xaa chyba nie pójdzie, ale nie daje głowy sobie uciąć. Z nimi zawsze jest jakiś problem z jakimkolwiek połączeniem.
Skąd te "IP"? I wogóle które.
Kobciu
25.12.2014
Skąd te "IP"? I w ogóle które.
Nie miałem tam nigdy hostingu i nie będę miał. Na innych hostingach jest coś takiego, że możesz dopisać dostęp z hosta "%" (na xaa chyba nie można)
U mnie na hekko przykładowo jest takie coś: Host do połączenia z zewnątrz: mysql9.hekko.net.pl
psilocybe
25.12.2014
Dostęp zabroniony dla użytkownika ps3 (uzywa hasła: nie)
Na 99% źle wpisałeś dane do połączenia z bazą (hasło nie jest takie samo jak przy zakładaniu bazy)
Na 'xaa' "pójdzie" na 100%, tylko to dobrze skonfiguruj.
@Kobciu, jaki dostęp hosta, skoro on ma baze i strone na jednym hoscie? Poza tym świetny pomysł wpisywać % w dostępie do bazy

Edited by psilocybe, 25.12.2014 04:03.
HuexD
25.12.2014
Nie miałem tam nigdy hostingu i nie będę miał. Na innych hostingach jest coś takiego, że możesz dopisać dostęp z hosta "%" (na xaa chyba nie można)
Skąd te "IP"? I w ogóle które.
U mnie na hekko przykładowo jest takie coś: Host do połączenia z zewnątrz: mysql9.hekko.net.pl
127.0.0.1 to jest to IP. Ale niestety nie pomaga
HuexD
25.12.2014
na 99% wpisałem dobrze. I hasło jest takie same jakie sobie ustawię.Dlaczego jest : Using Password: NO ??
Dostęp zabroniony dla użytkownika ps3 (uzywa hasła: nie)
Na 99% źle wpisałeś dane do połączenia z bazą (hasło nie jest takie samo jak przy zakładaniu bazy)
Na 'xaa' "pójdzie" na 100%, tylko to dobrze skonfiguruj.
@Kobciu, jaki dostęp hosta, skoro on ma baze i strone na jednym hoscie? Poza tym świetny pomysł wpisywać % w dostępie do bazy
rafix124
31.01.2015
Chyba Ty masz tylko problem ze wszystkim....
jak się wie, co się robi to nie ma z niczym problemu, a nawet jeśli to jest zakładka supportu, gdzie pomogą Ci jeśli zajdzie taka potrzeba...
Access denied for user 'ps3'@'localhost'
Nie ten użytkownik... na xaa masz przecież przedrostek przed bazą danych i użytkownikiem... czyli np. nazwahosta_ps3
Edited by rafix124, 31.01.2015 21:38.