Hmm, ciekawe rozwiązanie, a gdybym chciał przykładowo dodać jeszcze dwa znaki * i / i dodać to do zmiennej jest takowa możliwość ?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

[ROZWIĄZANE] Losowy ciąg znaków
Napisano 20.12.2014 14:15
Napisano 20.12.2014 15:37
wtedy juz dodaj zmienna
new znaki[] = {'-', '+', '*', '/'}
uzycie znaki[random(sizeof znaki)]
Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!
Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!
Napisano 20.12.2014 16:14
Koledze chodziło raczej o wykonanie losowego działania, a nie wyświetlenie losowego znaku. W tym przypadku trzeba zastosować if lub case, nie da się tego wyciągnąć w pawnie z tablicy ze znakami.
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
Napisano 20.12.2014 16:43
Piszę pluginy pod: AMX MOD X oraz SOURCE MOD!
Na zlecenie i bez zlecenia zresztą też!
Napisano 20.12.2014 17:32
Oczywiście że to nie zadziała. Siedząc sporo w amxxie na pewno to wiesz.No to teraz napisz plugin w którym zawrzesz swój kod i to:
new kod[12] = generatorKodu(12);client_print(0, print_chat, kod)i sprawdź, czy na pewno działa
Natomiast taki kod
new szText[16]; formatex(szText,sizeof szText,"%s",generatorKodu(12)); client_print(0, print_chat, szText);już przejdzie.
W pawnie trzeba umieć sobie radzić

Użytkownik SeeK edytował ten post 20.12.2014 17:34
https://nalunch.com - A Ty, gdzie pójdziesz dziś na lunch?
Napisano 20.12.2014 23:56
Cóż możecie zamknąć już ten temat, rozwiązane !! Dzięki za zaangażowanie się w temacie
Napisano 21.12.2014 12:32
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych