Nie Działa Hud .
Najlepsza odpowiedź
Cristofer
11.11.2014 14:38
Ok , Zrobilem żeby hud się wyświetlało podczas dołączania . Ale Teraz Nie działają Kolory w Hudzie . Ustawilem Sobie Niebieski , a Wyświetla na biało
Przejdź do postu

Cristofer
11.11.2014
Siemka , mam taki oto kod :
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <cstrike> #include <nvault> #include <colorchat> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "Krzysztof" //Zmienne new Gracz=1 new nick[32] new ip[17] public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /nowy", "Nowy") register_clcmd("say /nowy", "HudIndo") } public Nowy(id){ get_user_name(id, nick, 31) get_user_ip(id, ip, 17, 1) ColorChat(id, GREEN, "Zmienna Gracz Wynosi %d",Gracz) ColorChat(id, RED, "Twoj Nick To %s" ,nick) ColorChat(id, BLUE, "Twoje IP To %s" ,ip) ColorChat(id, GREY, "Twoje Zabojstwa To %i", get_user_frags(id)) } public HudInfo(id){ get_user_name(id, nick, 31) get_user_ip(id, ip, 17, 1) set_hudmessage(42, 212, 255, 0.0, 0.48, 0, 6.0, 12.0) show_hudmessage(id, "[Zmienna Wynosi: %d] ^n[Twoj Nick: %s] ^n[Twoje IP: %s] ^n[Twoje Fragi: %s]", Gracz, nick, ip, get_user_frags(id)) }
Nie działa w nim wyświetlanie Hud , nawet po wywołaniu przez komendę , nie wiem dlaczego . Błędu w Komplikacji nie ma .
Wielkie Jol
11.11.2014
1. Czemu ta sama komenda wykonuje dwie funkcje? Nie lepiej połączyć w jedną, jeżeli miałeś taki zamiar?
2. W związku z tym co napisałem wyżej nie potrzebnie pobierasz dwa razy nick i ip gracza.
3. Może masz wyświetlonych za dużo kanałów hud, przez co po prostu hud "miga" i znika?
Cristofer
11.11.2014
1. Jestem Nowy w pisaniu pluginów , nie wiedziałem że można pod jedną komendę podpiąć wiele funkcji .
3. Mam Tylko Hud od Coda , Nie nakładają się na siebie i te nawet się nie pojawia ,
@Edit
A co do tej komendy i laczeniączenia Funkcji . Czy To tak ma wyglądać ?
register_clcmd("say /nowy", "Nowy", "HudInfo")
Użytkownik Cristofer edytował ten post 11.11.2014 10:05
Wielkie Jol
11.11.2014
Znalazłem powód, dlaczego nie działał Ci hud, mianowicie:
"HudIndo")
Co do tej komendy i łączenia funkcji to najzwyczajniej zostawiasz tak jak jest, tylko kod z jednej funkcji wklejasz do drugiej, oczywiście bez pobierania znowu ip i nicku, czyli:
register_clcmd("say /nowy", "HudInfo")
Cristofer
11.11.2014
ok , przez komendę działa , ale dlaczego nie włącza się automatycznie po połączeniu się na serwer ? , i dlaczego po włączeniu Hud nie pobiera mi tych informacji które tam podałem (Pobiera Tylko Zmienną)
@Edit , Naprawiłem Już pobieranie informacji . Pozostaje Tylko Ciągłe wyświetlanie hud .
Użytkownik Cristofer edytował ten post 11.11.2014 10:26
Wielkie Jol
11.11.2014
1. Bo gracz nie wpisuje komendy tuż po podłączeniu na serwer, chyba logiczne. Do tego służy funkcja client_putinserver(id).
Zresztą, w jaki sposób chcesz, by informacja była wyświetlana w sposób ciągły, skoro gracz nie wpisuje dosłownie co sekundę komendy?
Cristofer
11.11.2014
Ja Chcę uzyskać takie coś jak jest w codzie , od razu Po Wejściu wyświetla się ciągle Informacja Hud .
Wielkie Jol
11.11.2014
Najlepsza odpowiedź
Cristofer
11.11.2014
Ok , Zrobilem żeby hud się wyświetlało podczas dołączania . Ale Teraz Nie działają Kolory w Hudzie . Ustawilem Sobie Niebieski , a Wyświetla na biało