Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Zamiennik funkcji HAM_SPAWN do użycia niewidzialności w sklepie

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 ex0

    Wolny strzelec.

  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 12:28

Cześć ! 

Ja jestem LosT. a to kolejny odcinek z serii mam pytanie ! xD 

Tak jak temat brzmi. 
Chcę zrobić sklep a w nim dodać coś takiego jak redukcja widzialności. 

Czym mogę to zrobić za wyjątkiem eventu HAM_SPAWN? 
Mam na serwerze dwie klasy z niewidzialnością (no może trzy) i gdy w sklepie mam dodaną niewidzialność właśnie eventem HAM_SPAWN występuje taki bug, że po prostu pozostałe osoby (klasy niewidzialne) są widzialne zwyczajnie. 

 

Mógłby mi ktoś z łaski swojej zademonstrować jak to inaczej zrobić?

Pozdrawiam ^^


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#2 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 20.08.2014 12:39

jakby nie patrzeć - zły warunek zrobiony "gdziekolwiek" spowoduje, że osoby niewidzialne będą widzialne. jedyne co mi teraz do głowy przychodzi to propozycja, żebyś pomyslał nad dodatkowymi zmiennymi czy kupione czy nie. ALE:

 

Podaj więcej informacji, co i kiedy ma się dziać. 


  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#3 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 13:34

Nie mam wypocin, akurat kod na niewidzialność sklepową zgarnąłem od MiseQ'a (kij wie jak Kryształka odmienić !) 

I wiem, że występował problem.
To ma działać na zasadzie, ze gdy ktoś zakupi redukcję widzialności ma od razu mu to dodać, nie ważne czy zakupi na początku czy w trakcie rundy.

Natomiast kilka osób także mi pisało, że ma z tym problem i właśnie przed pisaniem czegoś czy wyszukiwaniem, chce sprawdzić czy jest możliwość obejścia tego eventu na rzecz innego .

A czy wadliwy kod?
Klasy w każdym razie poprawnie napisane, bo funkcjonują . 
Możliwe, że MisieQ coś zepsuł, miał strasznie zagmatwany ten sklep z tego co przeglądałem kiedyś ten kod, jedyny plus to rozpisany na poszczególnych INL'ach i to jedyna rzecz która mi się tam podobała ! :D


@@ TEŻ CHCE TAKIE NOTATKI FAJNE DODAWAĆ SOBIE ! :D


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#4 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2014 13:50

Podaj sma. Z fusow rozwiazania sie nie wywrozy
  • +
  • -
  • 0

#5 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 14:06

Podaj sma. Z fusow rozwiazania sie nie wywrozy

Wiesz, że Cie lubię ale jak nie czytasz mojego tematu to śmigaj stąd :| 

Nie ma żadnego SMA, pytam o prostu po zamiennik bo chce takie coś zrobić do siebie, a wiem że funkcja HAM_SPAWN przykładowo od MisieQ'a nie działa poprawnie i żre się z pozostałymi funkcjami od niewidzialności. Co podałem także za przykład wyżej MAGNECIE ! 

Dlatego chciałem zapytać o jakąś alternatywę dla tego. 

 


  • +
  • -
  • 1

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#6 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.08.2014 14:12

Po prostu sprawdzaj w sklepie podczas ustawiania niewidzialności i widzialności czy ktoś posiada klasę z niewidzialnością, jeżeli tak to blokuj zakup czy też ustawianie tej niewidzialności. Jeżeli taki efekt będzie Cię satyfakcjonował


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#7 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 14:19

Po prostu sprawdzaj w sklepie podczas ustawiania niewidzialności i widzialności czy ktoś posiada klasę z niewidzialnością, jeżeli tak to blokuj zakup czy też ustawianie tej niewidzialności. Jeżeli taki efekt będzie Cię satyfakcjonował

Mógłbyś mi na prostym przykładzie pokazać jak takie coś w dobry sposób uzyskać? 
Lub odesłać do odpowiedniej lektury ?


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#8 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 14:30

Hm, a jeśli mam 4 takie klasy to po prostu czterokrotnie powtarzam funkcję, czy oddzielam je przecinkiem jakoś? 


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#9 MAGNET

    SourceLearned ;)

  • Moderator

Reputacja: 625
Wszechmogący

  • Postów:1510
  • GG:
  • Imię:Olek
  • Lokalizacja:Dalekoo
Offline

Napisano 20.08.2014 14:34

Alternatywą ||
  • +
  • -
  • 0

#10 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.08.2014 14:45

COD_STOP raczej nie, po prostu użyj return PLUGIN_CONTINUE.


  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#11 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 14:52

Dobrze, tylko jeśli chce dodać X klas, to dodaje pod sobą X takich samych warunków czy jakoś je łączę w jeden warunek z X zmiennych w tym wypadku zmienną będzie klasa ?


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#12 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.08.2014 14:54

Alternatywą ||

http://pl.wikipedia....iki/Alternatywa
Po jednym warnku dodajesz || i dodajesz drugi.
if( warnuek_numer1 || warunek_numer2 || warunek_numer3 )

W tym przypadku to będzie tak:

if( cod_get_user_class( id ) == cod_get_classid( "Nazwa_Klasy1" ) || cod_get_user_class( id ) == cod_get_classid( "Nazwa_Klasy2" ) )
return PLUGIN_CONTINUE;

 


  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#13 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 15:17

Znakomicie !

To teraz jeszcze pytanie o te funkcję: 
(Bezpośrednio zabrana od sklepu MisieQ'a teraz, z pliku INL skopiowana) 
 

new bool:plaszcz_cieni[33], bool:plaszcz_cieni_uzycie[33], bool:plaszcz_ducha[33], bool:plaszcz_ducha_uzycie[33], g_lastwpn[33];

stock initPlaszcz()
{
	register_touch("rocket", "*" , "DotykRakiety");
	register_event("CurWeapon", "Event_CurWeapon", "be", "1=1");
}

public Event_CurWeapon(id)
{
	if ( !is_user_alive(id) )
		return;
	
	new weapon_id = read_data(2);
	
	plaszcz_cieni_uzycie[id] = false;
	plaszcz_ducha_uzycie[id] = false;
	
	if ( g_lastwpn[id] != weapon_id )
	{
		plaszcze(id);
	}
	
	g_lastwpn[id] = weapon_id;
}


public plaszcze(id)
{
	if(plaszcz_cieni[id] && get_user_weapon(id) == CSW_KNIFE)
	{
		fm_set_rendering(id, kRenderFxNone, 0, 0, 0, kRenderTransTexture, 180);
		plaszcz_cieni_uzycie[id] = true;
	}
	else
	{
		fm_set_rendering(id);
		plaszcz_cieni_uzycie[id] = false;
	}
	
	if(plaszcz_ducha[id] && get_user_weapon(id) == CSW_KNIFE)
	{
		fm_set_rendering(id, kRenderFxNone, 0, 0, 0, kRenderTransTexture, 100);
		plaszcz_ducha_uzycie[id] = true;
	}
	else
	{
		fm_set_rendering(id);
		plaszcz_ducha_uzycie[id] = false;
	}
}

Są tutaj dwa przedmioty i zwykły (cienia) i vip (ducha) 
Skupmy się tylko na tym pierwszym, czy taka opcja jest może dobrym rozwiązaniem? 

Czemu to na CurWeapon'ie zrobił a nie normalnie jak bozia przykazała?
Wyjaśni ktoś LosT'owi? :(


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)


#14 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 20.08.2014 15:20

Normalnie, czyli?


  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#15 ex0

    Wolny strzelec.

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 377
Wszechpomocny

  • Postów:1124
  • GG:
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Żywiec
Offline

Napisano 20.08.2014 15:23

Cały czas jak temat się rozchodzi o HAM_SPAWN. 

Ogólnie próbuję wyeliminować CurWeapon, ponieważ "znajomy" wymyślił bardzo fajny zamiennik do tego. 


  • +
  • -
  • 0

TWORZENIE FOR SPOŁECZNOŚCIOWYCH | ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI
WSPARCIE TECHNICZNE SERWERÓW HLDS | MODERNIZACJA, OPTYMALIZACJA, ZABEZPIECZENIA


Zapraszam do mojego profilu ;)






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych