Cześć, potrzebowałem sobie zainstalować WAMP'a (WAMPSERVER 2), w ustawieniach PMA cały czas katuje mnie ten komunikat:
Preferencje są zapisywane tylko w bieżącej sesji. Przechowywanie ich na stałe wymaga skonfiguraowania przechowwyania konfiguracji phpMyAdmin.
Zaimportowałem bazę 'phpmyadmin' z ./example i dodałem do config.inc.php
/* Advanced phpMyAdmin features */ $cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = 'phpmyadmin'; $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'pma'; $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = 'chciałbyś co?'; $cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = 'pma_bookmark'; $cfg['Servers'][$i]['relation'] = 'pma_relation'; $cfg['Servers'][$i]['table_info'] = 'pma_table_info'; $cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = 'pma_table_coords'; $cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = 'pma_pdf_pages'; $cfg['Servers'][$i]['column_info'] = 'pma_column_info'; $cfg['Servers'][$i]['history'] = 'pma_history'; $cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] = 'pma_designer_coords'; $cfg['Servers'][$i]['tracking'] = 'pma_tracking'; $cfg['Servers'][$i]['userconfig'] = 'pma_userconfig'; $cfg['Servers'][$i]['recent'] = 'pma_recent'; $cfg['Servers'][$i]['table_uiprefs'] = 'pma_table_uiprefs';
ale dalej wyskakuje mi ten komunikat.
Hasło root'a jest zmienione i dopisane do my.ini od MySQL'a. Kiedyś na XP'ku udało mi się to zrobić ale teraz na sevenie nie pamiętam jak to sie robiło.
Wujek Google mi nie pomógł.
Jakieś sugestie?

Dodatki SourceMod

Temat jest zamknięty