Witam
W jaki sposób mogę zmienić wysokość danego modelu? Głównie chodzi mi oto aby zmniejszyć model ponieważ głowa jest zbyt wysoko przez co aby trafić w tą głowę musimy celować w brzuch ![]()
Pozdrawiam
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 07.06.2014 08:55
Witam
W jaki sposób mogę zmienić wysokość danego modelu? Głównie chodzi mi oto aby zmniejszyć model ponieważ głowa jest zbyt wysoko przez co aby trafić w tą głowę musimy celować w brzuch ![]()
Pozdrawiam
Napisano 07.06.2014 12:47
Masz conajmniej dwa wyjścia.
1. Zmien mins i maxs modelu na poprawne. Tzn. po ustawieniu modelu jakiemuś bytowi możesz np. poprzez fakemet'e ustawić pev_mins i pev_maxs na poprawne.
2. Zmien wielkość modelu przerabiając go np. w Half-Life Model Viewer
Napisano 07.06.2014 14:32
Z modelami jeszcze nie miałem do czynienia także nie za bardzo wiem jak to zrobić
. Który sposób jest łatwiejszy do zrobienia?
Napisano 07.06.2014 14:59
To zdecydowanie nr. 1Z modelami jeszcze nie miałem do czynienia
Napisano 07.06.2014 15:32
O ile:
To zdecydowanie nr. 1Z modelami jeszcze nie miałem do czynienia
Ok tylko teraz jak mam to zrobić? ![]()
Napisano 07.06.2014 16:29
po ustawieniu modelu jakiemuś bytowi możesz np. poprzez fakemet'e ustawić pev_mins i pev_maxs na poprawne.
Napisano 07.06.2014 17:05
Tylko za wiele mi to nie mówi
czy można było by jakoś jaśniej? Byłbym naprawdę wdzięczny ![]()
Napisano 07.06.2014 18:01
Zarzuć kod w którym zmieniasz/nadajesz model bytowi a pokaże
Napisano 07.06.2014 18:47
No właśnie chodzi oto że ja nie nadaje samemu
chcę przerobić już istniejący model. Link do modelu: http://www10.zippysh...78456/file.html
Napisano 07.06.2014 19:38
BlackPerfum źle. Przecież to jest model gracza, tego się tak nie robi.
Hitboxy gracza dopasowywane są w silniku a nie przez model, który używasz, ogólnie serwer ma na ten model wypięty zad. Robiłem to już wielokrotnie, bo podobną sytuacje przechodizłem w moim star wars mod.
Lexar, zrobie Ci to w ciągu pół godziny ok?
Użytkownik wiwi249 edytował ten post 07.06.2014 19:40
Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.
Potrzebujesz czegoś? Pisz!
"śpieszmy się pisać posty, tak szybko banują..." ~ sebul
Napisano 07.06.2014 20:10
ok byłbym wdzięczny
Napisano 07.06.2014 20:21
Niestety nie da sie zdekompilować modelu, jest zabezpieczony bardzo chamskim i uprzykrzającym życie sposobem.
Spróbuj czy jest okej, jak nie to daj znać, możliwe, że nic sie nie zmieniło.
Jakbyś miał ten sam model ale od innego twórcy/z innego źródła to wrzucaj.
Wykonuję strony internetowe, zlecenia AMXX i HLDS - w tym pisanie pluginów, ogarnianie serwerów, edycja i tworzenie modeli.
Napisano 07.06.2014 20:37
Autor tej informacji przed moim postem nie dostarczył
BlackPerfum źle. Przecież to jest model gracza, tego się tak nie robi.
Napisano 07.06.2014 20:43
Jak idzie to zrobić z poziomu AMXX to nawet lepiej ![]()
Btw. szczerze mówiąc to ja i tak zespawnowałbym po prostu jako byt, hitbox na solid i niech łazi za graczem, a potem sprawdzać jego dmg
i wszyscy byliby szczęśliwi ![]()
Użytkownik wiwi249 edytował ten post 07.06.2014 20:48
Napisano 07.06.2014 21:02
Model jest obniżony
ale jest dosłownie mały problem

Jak patrzymy na niego z daleka to jest malutki, a jak podchodzimy bliżej to staje się coraz większy. no ale nie dosięga do ziemi ![]()
Co do ustawienia hitboxu przez amxx to ZM oferuje takie coś ale to strasznie laguje serwer
Napisano 07.06.2014 21:22
Trzeba będzie opracować jego wielkość metodą prób i błędów
Hahaha, ale komicznie to wygląda, a komentarze w czacie jeszcze bardziej mnie rozbawiły ![]()
Spróbuj z tym:
Napisano 07.06.2014 22:14
Jak pierwszy raz otwarłem paczkę i zauważyłem nazwę to buchnałem smiechem ![]()
Niestety dalej jest karzeł
Jak się oddalamy to model się zmniejsza jak przybliżamy to stoi nad ziemią ![]()
Napisano 07.06.2014 22:30
No to trzeba bedzie jakos inaczej sobie poradzic
Nie ma jakiegos zastępczego modelu, który cię interesuje? Moze rozejrzyj sie na zombiemod.ru i tam poszukaj, to Ci przerobie. Tego nie da sie zdekompilować i nie moge tego zrobić tak, jak powinienem :c
Napisano 07.06.2014 22:35
No ok jakoś damy rade, mam jeszcze jeden model który ma za wysoko główkę, może będzie się go dało zdekompilować ![]()
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych