Ja mam serwer 500 fps 16 slotów i płacę 15zl na serwerygi** . Wydałem ok. 30-40zł na cssetti(10 dni) i w 30 minut gracze przyszli 
A po następnych 30 minutach już nie wrócili.
Nie wspominam już o jakości serwerów i strony.
Do Autora tematu.
Na dzień dzisiejszy żeby wybić się z serwerem są potrzebne pieniądze na reklamę. Teraz jest bardzo a to bardzo ciężko z kolegami rozkręcić serwer. To już nie jest to co kiedyś.
Jeśli interesują cię super efekty po krótkim czasie to musisz liczyć się z tym, że będzie to wydatek dosyć spory i niekoniecznie jednorazowy. Dużo czynników się składa na efekt pustych serwerów. M.in. aktualizacja gry, nowy CS (cs go), nowe gry, ciągle powstające nowe sieci na xaa.pl itp.
A jeśli to ma być serwer do twoich znajomych z szkoły, osiedla itd. i wiesz, że będziecie grać a nie będzie to chwilowy moment to jak najbardziej kupcie i grajcie. 
Wybór firmy jest prosty.
Cena = jakość.
Jeśli interesuje cię serwer za pół darmo, z słabą pomocą techniczną i serwerami kolokowanymi w "mieszkaniu sąsiada" to wybierz firmy te, które oferują slot "1000 FPS" za 2 zł itp.
Natomiast jeśli interesują cię stabilne serwery, gwarantowana jakość to musisz coś wybrać z górnej półki cenowej.
Podam ci prosty przykład. Miałem serwer głosowy w fajnej firmie, kupiłem go po obniżonej cenie (standardowo 150 zł na 12 miesięcy), płatność z góry na 12 miesięcy z pomocnym support'em. Z początku było super, wszystko działało. Do czasu, gdy firma nie potrafiła sobie poradzić z atakami. Oczywiście robili co mogli. Serwer padał nawet po 5-6 razy dziennie.
Teraz płacę 160 zł miesięcznie i serwer działa prawie 60 dni od momentu ostatniego wyłączenia. Został wyłączony na czas aktualizacji. Co prawda ataki są, ale zostają o razu wycięte a przy większych stosują blackholing.