Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Modyfikacja

przeróbka pluginu: nowe menu + multilingual

Modyfikacja

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 naven

    Hero

  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2009 08:44

Witam,

w oryginale autor zrobił tak:
new menu[MENU_SIZE];
	new keys = MENU_KEY_0;
	new szColor[4];
	
	if (gCheckpoints[id] > -1)
	{
		keys |= MENU_KEY_1|MENU_KEY_2|MENU_KEY_4;
		
		if (gCheckpoints[id] >= 1)
			keys |= MENU_KEY_8;
		
		szColor[0] = 0;
	}
	else
		copy(szColor, 3, "d");
	
	if (gCheckpoints[id] < MAX_CHECKPOINTS-1)
		keys |= MENU_KEY_3;

	new checkpoint = /*gCheckpoints[id] <= 0 ?*/ gMenuCheckpoint[id]+1 //: gCheckpoints[id];
		
	format(menu, MENU_SIZE-1, "rMenu checkpointow^nyMasz %d checkpoint(y)^n^nw%s1. Teleport^nw%s2. Zapisz^n%s3. Nowy checkpoint^n
		w%s4. Usun^n^n%s8. Checkpoint #%d^n^nw0. Wyjdz", gCheckpoints[id]+1, szColor, szColor, keys &MENU_KEY_3 ? "w" : "d", szColor, 
		keys &MENU_KEY_4 ? "y" : "d", checkpoint);
		
	show_menu(id, keys, menu)
Ale to stare menu i chcę je zmienić, na razie udało mi się uzyskać 100% działanie menu, jednak nie zapisuje ono dla mnie informacji ile ktoś ma CP

Moja część menu wygląda tak(cases nie zmieniałem)

new szColor[4];
	if (gCheckpoints[id] > -1)
	{
		//keys |= MENU_KEY_1|MENU_KEY_2|MENU_KEY_4;
		
		if (gCheckpoints[id] >= 1)
		//	keys |= MENU_KEY_8;
		
		szColor[0] = 0;
	}
	else
		copy(szColor, 3, "d");
	
	//if (gCheckpoints[id] < MAX_CHECKPOINTS-1)
		//keys |= MENU_KEY_3;

	new checkpoint = gMenuCheckpoint[id]+1
	//end
	new menu = menu_create("wMasz %v checkpoint(y)", "PressedCheckpointMenu",checkpoint)
	menu_additem(menu, "wTeleport","0",0)
	menu_additem(menu, "wZapisz","1",0)
	menu_additem(menu, "wNowy check %v","2",0, checkpoint)
	menu_additem(menu, "wUsun CP","3",0)
	//menu_additem(menu, "wWyjdz","3",0)
	menu_display(id,menu,0)
	//ShowCheckpointMenu(id);
(te ",checkpoint" w nawiasach to moje próby;p, nie robią błędów w kompilacji, ale też nie działają)
  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 25.07.2009 20:51

Zmieniaj stare menu, jest bardziej elastyczne, powiedz dokladniej co jest nie tak w tym pierwszym. Jesli masz zmienna co poprawnie liczy te CP to tylko daj odpowidnim miejscu
format(...,"...text_cp:%d...",...cp_num...)

Ps. czemu temat +multilingual?
  • +
  • -
  • 0

#3 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 25.07.2009 21:34

naven, dlaczego używasz %v dla liczby całkowitej? %d lub %i
  • +
  • -
  • 0

#4 naven

    Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2009 22:51

Miczu, bo najpierw wolałem dowiedzieć się jak naprawić to, a potem zając się problemami z wieloma językami. W tym problem, że nie wiem czy ona poprawnie liczy.
R3X, próbowałem różnych rzeczy po prostu
Miczu, dałem tak
new menu = menu_create("wMasz #%d checkpoint(y)", "PressedCheckpointMenu",checkpoint)
Bez skutku (# było w oryginale więc również użyłem)
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 25.07.2009 22:54

Bo nie kazda funkcja wspiera takie formatowanie? ;>

Nowe menu na to nie pozwala (bodaj), za to stare menu jest idealne do tego, szczegolnie gdy widze tam tyle format'ow :>
  • +
  • -
  • 0

#6 naven

    Hero

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 200
Profesjonalista

  • Postów:1088
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 25.07.2009 22:58

Czyli pipczenie się z tym na marne... Jakiś inny sposób wyświetlania ilości zapisanych miejsc?
  • +
  • -
  • 0

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 26.07.2009 09:03

Szkoda ze musze sie powtarzac.

Funkcja format wspiera formatowanie tekstu z uzyciem %d %s %f etc.

Użyj tego starego (te gorne) menu.
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Modyfikacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych