Otóż zauważyłem dziś następujący problem w perku: Moc Szpiega - mianowicie po nacisnięciu na C (use_perk) można teleportować się na resp przeciwnika mozna to robić do woli. Dodatkowo po każdej teleportacji gracz otrzymuje wszystkie granaty HP. Szukałem i niestety nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Wszystkie pluginy/perki miały ten sam kod co jest użyty tutaj....
Ktoś wie jak to rozwiązać?
#include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <codmod> #include <engine> #include <hamsandwich> #include <cstrike> #include <fun> new const perk_name[] = "Moc szpiega"; new const perk_desc[] = "Szansa ze odrodzisz sie u wroga 1/8"; new bool:ma_perk[33]; public plugin_init() { cod_register_perk(perk_name, perk_desc); RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "Spawn", 1); } public cod_perk_enabled(id) { ma_perk[id] = true; } public cod_perk_disabled(id) { ma_perk[id] = false; } public Spawn(id) { cod_perk_used(id); } public cod_perk_used(id) { if(!is_user_alive(id)) return; if(!ma_perk[id]) return; if(random_num(1,8) == 1) { new CsTeams:team = cs_get_user_team(id); cs_set_user_team(id, (team == CS_TEAM_CT)? CS_TEAM_T: CS_TEAM_CT); ExecuteHam(Ham_CS_RoundRespawn, id); cs_set_user_team(id, team); } }
Użytkownik Placek edytował ten post 01.02.2014 18:21