[ROZWIĄZANE] Menu dla ostatnich 2 graczy.
v139
21.01.2014
Witam, chciałbym stworzyc menu, które pojawiłoby się tylko 2 ostatnim graczom na rundzie (1ct i 1t)
Moje pytanie brzmi: "Jak je zrobić?"
Jeszcze raz wytłumaczę co mam na myśli - chcę aby menu pojawiło się ostatnim 2 graczom, kiedy zostanie tylko 1 z Ct i 1 z T.
Mister Silenzo
21.01.2014
Przy każdym zabójstwie sprawdzasz ilość graczy register_event
i używasz DeathMsg(tam sprawdzasz), jeżeli po sprawdzeniu okaże się, że na mapie zostało tylko dwóch graczy, pobierasz ich id i odpalasz funkcję tylko dla nich, przynajmniej ja bym tak zrobił
.

speedkill
25.01.2014
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "speedkill" new g_MaxPlayers; public plugin_init(){ register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR); register_event("DeathMsg", "DeathMsg", "a"); } public plugin_cfg(){ g_MaxPlayers = get_maxplayers(); } public DeathMsg(){ if(GetAlivePlayers(1) == 1 && GetAlivePlayers(2) == 1){ for(new i = 1; i <= g_MaxPlayers; i++){ if(is_user_alive(i)){ ShowPlayerMenu(i); } } } } public ShowPlayerMenu(id){ new g_Menu = menu_create("Widzisz to menu?", "MenuChoose"); menu_additem(g_Menu, "Tak"); menu_additem(g_Menu, "Nie"); menu_setprop(g_Menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjscie"); menu_display(id, g_Menu); } public MenuChoose(id, g_Menu, g_Item){ if(g_Item == MENU_EXIT){ menu_destroy(g_Menu); return PLUGIN_HANDLED; } switch(g_Item){ case 0:{ client_print(id, 3, "Milo, ze widzisz menu... :)"); } case 1:{ client_print(id, 3, "Szkoda... :("); } } menu_destroy(g_Menu); return PLUGIN_HANDLED; } stock GetAlivePlayers(g_Team){ new g_Players; for(new i = 1; i <= g_MaxPlayers; i++){ if(is_user_alive(i) && get_user_team(i) == g_Team){ g_Players++; } } return g_Players; }
sebul
06.02.2014
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL