A mógłbyś opisać dlaczego, czym to może skutkować itp. itd.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Łatka na exploita generującego SID
Napisano 14.01.2014 22:26
Napisano 14.01.2014 22:51
A mógłbyś opisać dlaczego, czym to może skutkować itp. itd.
Ale co?
Napisano 14.01.2014 23:03
Hmm nie wiem, to co napisał sebul?
Napisano 14.01.2014 23:05
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Napisano 14.01.2014 23:12
Kazałeś wpisać 4 co to zrobi, mogą być efekty uboczne itp?
Napisano 14.01.2014 23:17
Każdy ns z emulatorem, będzie posiadał sid w takim formacie4: VALVE_ by IP
VALVE_0:0:123456789
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Napisano 15.01.2014 06:00
To także nie jest rozwiązanie gdyż zapis np. lvl itp. jest na SID i to całkowicie rozdupczyłoby wiele spraw
Napisano 15.01.2014 08:28
Napisano 16.01.2014 11:49
Mój wcześniejszy post również rozwiązuje problemy, nie tylko dla RevEmu, ale dla każdej innej metody autoryzacji pod którą można się podszyć.
Rozwiązanie jest bardzo proste, zamiast prawidłowego SteamID, który zaczyna się od STEAM_0: graczowi, który próbuje się podszyć zostanie wpisany STEAM_4: lub zamiast 4 inna cyfra w zależności od tego, jakiej metody autoryzacji używa i jak to skonfigurowaliśmy. Unikamy wtedy WSZELKICH konfliktów.
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
Napisano 26.02.2014 10:41
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
Napisano 02.03.2014 11:20
Czy taka konfiguracja dproto.cfg jak pokazał GwynBleidD może miec wpływ na działanie HLTV na serwerze? Mianowicie na jego rozłącznie?
Napisano 02.03.2014 22:37
Jeśli nie ruszałeś ustawień dotyczących HLTV to nie ma to żadnego wpływu. Skoro HLTV się rozłącza, to szukaj powodu w jego konfiguracji, ewentualnie w pluginach na serwerze kickujących za AFK.
Napisano 17.03.2014 14:31
Czy taka konfiguracja dproto.cfg jak pokazał GwynBleidD może miec wpływ na działanie HLTV na serwerze? Mianowicie na jego rozłącznie?
Jeśli masz Hosting Pukawka.pl to to normalne że HLTV pada gdyż na Pukawce każdy narzeka na HLTV.
To także nie jest rozwiązanie gdyż zapis np. lvl itp. jest na SID i to całkowicie rozdupczyłoby wiele spraw
Jeśli masz problem dalej z zabezpieczeniem sie przed tym to jest możliwość chronienia sie przed włamem, wystarczy że jak dajesz komuś Admina na Steam ID to zamiast flagi "ce" dajesz "ac" i hasło wtedy osoba mają steamID również musi wpisać hasło w konsoli (oczywiście przez setinfo _pw "HASŁO") co prawda nie jest to 100% na zabezpieczenie sie gdyż tylko nadajesz hasło dla SteamID lecz bardzo prosty sposób a co najważniejsze 100% skuteczny.
Napisano 23.04.2014 09:54
Ja znalazlem cos takiego ale wgralem i nie pomaga "DarkGL musisz to poprawic" bo mogli sie znowu wlamywac podaje linka http://cssetti.pl/ne...na-rozwiazanie/
Użytkownik mucek181 edytował ten post 23.04.2014 09:56
Napisano 23.04.2014 10:22
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Autor tematu zbanowany
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych