VIP Check - Lista VIP'ów online
szelbi
21.11.2013
Często widuję prośby o taki plugin, więc postanowiłem go tutaj wrzucić

Komendy
/vips
Cvary
vip_flags "h" //Flagi VIP'a vip_type "0" //0 - VIP musi posiadac tylko jedna z podanych flag, 1 - VIP musi posiadac wszystkie podane flagi
Screenshoty
http://i827.photobuc...zpsec5c1de9.png
Changelog
Download

XXL
14.10.2014
A dało by radę zrobić go aby wyświetlała vipów w menu np
1. nick VIP
2. nick2 VIP
3. nick3 VIP
4. nick4 SVIP
itd ?
???
17.04.2015
Jak skomplikowałem plugin i pisałem /vips i pisało każdy ma vipa..
Mimo ze nie mieli flagi "t" jak możesz zrob plugin pod flagę "t" i daj tutaj gotowy plik sma +amx.
DaWeK :3
09.05.2015
A dało by się zrobić w HUDzie?
Jeśli mógłbyś zrobić w HUDzie to daj plik SMA i AMXX.
Asiap
12.05.2015
proszę
#include <amxmodx> new g_pCvarFlag[33]; public plugin_init() { register_plugin("VIP Check HUD", "0.1", "asiap"); register_clcmd("say /vip", "CheckVIPs"); bind_pcvar_string(create_cvar("vip_flag", "h"), g_pCvarFlag, 32); } public CheckVIPs(id) { new g_szNames[192], g_szName[32], g_Players[32], iNum, i, p; get_players(g_Players, iNum, "ch"); for(p = 0; p < iNum; ++p) { i = g_Players[p]; if(!(get_user_flags(i) & read_flags(g_pCvarFlag))) { continue; } get_user_name(i, g_szName, 31); } formatex(g_szNames, 191, "%s^n%s", g_szNames, g_szName); set_hudmessage(0, 255, 0, 0.05, 0.20, 0, 6.0, 12.0); show_hudmessage(id, "%s", strlen(g_szNames) ? g_szNames : "Brak VIPow Online"); }
cvar: vip_flag "h" - h to flaga jaka musi miec gracz (flaga vipa)
Użytkownik Asiap edytował ten post 12.05.2015 02:58
14.05.2015
proszę#include <amxmodx> new g_pCvarFlag[33]; public plugin_init() { register_plugin("VIP Check HUD", "0.1", "asiap"); register_clcmd("say /vip", "CheckVIPs"); bind_pcvar_string(create_cvar("vip_flag", "h"), g_pCvarFlag, 32); } public CheckVIPs(id) { new g_szNames[192], g_szName[32], g_Players[32], iNum, i, p; get_players(g_Players, iNum, "ch"); for(p = 0; p < iNum; ++p) { i = g_Players[p]; if(!(get_user_flags(i) & read_flags(g_pCvarFlag))) { continue; } get_user_name(i, g_szName, 31); } formatex(g_szNames, 191, "%s^n%s", g_szNames, g_szName); set_hudmessage(0, 255, 0, 0.05, 0.20, 0, 6.0, 12.0); show_hudmessage(id, "%s", strlen(g_szNames) ? g_szNames : "Brak VIPow Online"); }cvar: vip_flag "h" - h to flaga jaka musi miec gracz (flaga vipa)
Dzięki
14.05.2015
proszę#include <amxmodx> new g_pCvarFlag[33]; public plugin_init() { register_plugin("VIP Check HUD", "0.1", "asiap"); register_clcmd("say /vip", "CheckVIPs"); bind_pcvar_string(create_cvar("vip_flag", "h"), g_pCvarFlag, 32); } public CheckVIPs(id) { new g_szNames[192], g_szName[32], g_Players[32], iNum, i, p; get_players(g_Players, iNum, "ch"); for(p = 0; p < iNum; ++p) { i = g_Players[p]; if(!(get_user_flags(i) & read_flags(g_pCvarFlag))) { continue; } get_user_name(i, g_szName, 31); } formatex(g_szNames, 191, "%s^n%s", g_szNames, g_szName); set_hudmessage(0, 255, 0, 0.05, 0.20, 0, 6.0, 12.0); show_hudmessage(id, "%s", strlen(g_szNames) ? g_szNames : "Brak VIPow Online"); }cvar: vip_flag "h" - h to flaga jaka musi miec gracz (flaga vipa)
jeszcze coś mógłbyś to skompilować?
14.05.2015
a co za problem skompilowac to kompilatorem ??
U mnie gdy kompiluje to wyskakują blędy.
Asiap
14.05.2015
AMX Mod X Compiler 1.8.3-dev+4739 Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase Copyright (c) 2004-2013 AMX Mod X Team Header size: 428 bytes Code size: 1040 bytes Data size: 500 bytes Stack/heap size: 16384 bytes Total requirements: 18352 bytes Done.
Skull.
15.05.2015
Poprawiłem trochę wersje: Asiap
Poprawiłem pobieranie flag przez cvar oraz dodałem synchronizacje HUD (Niby nie potrzebne lecz lepiej jak będzie) oraz dodałem kanał HUD -1 czyli że wyświetli na wolnym kanale HUD.
Ps. Nie obiecuje czy działa ponieważ nie testowałem, lecz raczej powinno.
Asiap
15.05.2015
jakich bledow? moj kod jest poprawnie napisany tyle ze na inna wersje amxxa
dlaczego kazdy ma pisac na wersje 1.8.1 ktora jest w uuuuuuuuj stara jak sa nowe 1.8.2 oraz 1.8.3 ??
bo kompilator na tej stronie uzywa bibliotek z 1.8.1 ?? administracja jest niepowazna bo kompilator powinien zostac juz dawno (2 lata temu) uaktualniony
edytowalam twoja edycje usuwajac zmienne oraz pobieranie i zwracanie synchronizowanego huda z plugin_init oraz kanal hud poniewaz jest on ustawiany domyslnie poprzez natyw...
#include <amxmodx> public plugin_init() { register_plugin("VIP Check HUD", "0.1", "asiap"); register_clcmd("say /vips", "CheckVIPs"); register_cvar("vips_flaga", "t"); } public CheckVIPs(id) { new g_szFlags[33], g_szNames[192], g_szName[32], g_Players[32], iNum, i, p; get_cvar_string("vips_flaga", g_szFlags, 32); get_players(g_Players, iNum, "ch"); for(p = 0; p < iNum; ++p) { i = g_Players[p]; if(!(get_user_flags(i) & read_flags(g_szFlags))) continue; get_user_name(i, g_szName, 31); } formatex(g_szNames, 191, "%s^n%s", g_szNames, g_szName); static g_iHudObj; set_hudmessage(0, 255, 0, 0.05, 0.20, 0, 6.0, 12.0); ShowSyncHudMsg(id, g_iHudObj ? g_iHudObj : (g_iHudObj = CreateHudSyncObj()), "%s", strlen(g_szNames) ? g_szNames : "Brak VIPow Online!"); }
Użytkownik Asiap edytował ten post 15.05.2015 11:58
Skull.
15.05.2015
jakich bledow? moj kod jest poprawnie napisany tyle ze na inna wersje amxxa
dlaczego kazdy ma pisac na wersje 1.8.1 ktora jest w uuuuuuuuj stara jak sa nowe 1.8.2 oraz 1.8.3 ??
bo kompilator na tej stronie uzywa bibliotek z 1.8.1 ?? administracja jest niepowazna bo kompilator powinien zostac juz dawno (2 lata temu) uaktualniony
edytowalam twoja edycje usuwajac zmienne oraz pobieranie i zwracanie synchronizowanego huda z plugin_init oraz kanal hud poniewaz jest on ustawiany domyslnie poprzez natyw...
#include <amxmodx> public plugin_init() { register_plugin("VIP Check HUD", "0.1", "asiap"); register_clcmd("say /vips", "CheckVIPs"); register_cvar("vips_flaga", "t"); } public CheckVIPs(id) { new g_szFlags[33], g_szNames[192], g_szName[32], g_Players[32], iNum, i, p; get_cvar_string("vips_flaga", g_szFlags, 32); get_players(g_Players, iNum, "ch"); for(p = 0; p < iNum; ++p) { i = g_Players[p]; if(!(get_user_flags(i) & read_flags(g_szFlags))) continue; get_user_name(i, g_szName, 31); } formatex(g_szNames, 191, "%s^n%s", g_szNames, g_szName); static g_iHudObj; set_hudmessage(0, 255, 0, 0.05, 0.20, 0, 6.0, 12.0); ShowSyncHudMsg(id, g_iHudObj ? g_iHudObj : (g_iHudObj = CreateHudSyncObj()), "%s", strlen(g_szNames) ? g_szNames : "Brak VIPow Online!"); }
Nastawianie się na Amx Mod X 1.8.2 rozumiem lecz nie rozumiem po co się nastawiać na 1.8.3 jak każdy nie ogar ma z nim problemy + aby teraz działało większość modyfikacji na tej wersji Amx Mod X to potrzeba przerobienie modyfikacji.
Rozumowanie: Każdy jest nauczony jak miał Amx Mod X 1.8.1 + w 1.8.2 można używać tego samego sposobu.
Oraz dodam jeszcze że Amx Mod X jest w wersji Beta nadal! I dużo hostingów nie poleca instalowanie go ponieważ jest z nim mnóstwo problemów.