Cześć.
Jak już wiecie chce zrobić własny serwer [FFA] only dd2 na hotingu FiberHost.pl
Tylko jest taki problem, że ja chce najpierw zrobić serwer a potem kupić by działał, jak mam robic serwer żeby go nie kupować na razie? Jak mam nad nim pracować?
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Napisano 09.11.2013 21:55
Cześć.
Jak już wiecie chce zrobić własny serwer [FFA] only dd2 na hotingu FiberHost.pl
Tylko jest taki problem, że ja chce najpierw zrobić serwer a potem kupić by działał, jak mam robic serwer żeby go nie kupować na razie? Jak mam nad nim pracować?
Napisano 09.11.2013 22:01
Wszystkie pluginy itp zgraj sobie na pulpit i weź testowy serwer na byle jakim hostingu (zwykle te serwery są na od 4 h do 1 dnia)
Testowy możesz stąd wziąć:
pukawka
cs-serwers
mojeserwery
Reaktywacja!!!
Cs-Fifka.eu
Już wkrótce ponowne OTWARCIE !
Napisano 09.11.2013 22:08
Dziękuje za pomoc. Jutro lub dzisiaj zwale nocke i popróbuje coś działać !
Napisano 09.11.2013 22:40
Napisano 09.11.2013 22:47
Ale wtedy musi pluginy pod Windowsa z tego co pamiętam, a na serwer trzeba pod Linuxa
Reaktywacja!!!
Cs-Fifka.eu
Napisano 09.11.2013 22:51
Nie można w ten sposób tłumaczyć, że jak serwer na hostingu to trzeba paczkę pod Linuxa. Coś z czegoś wynika. Nie można tłumaczyć, że jak ktoś chce na swoim komputerze, to musi koniecznie paczkę Windowsa. Jeśli ktoś ma system operacyjny WINDOWS, to wtedy wgrywa paczkę pod ten system, a jeśli na hostingu system operacyjny to LINUX, wtedy wgrywamy paczkę Linux'a. Z reguły oczywiście hostingi instalują Linuxa, ale nie zapominajmy dlaczego tak się radzi a nie inaczej. Ogólnie przyjęło się wśród młodych, że papugują coś po kimś, a nie mają pojęcia dlaczego tak i potem ewidentnie strzelają babole (czyt. błędy logiczne).
Napisano 09.11.2013 22:55
Mówiąc aby do swojego kompa zainstalował na windowsa to raczej autor będzie wiedział jaki ma system. Natomiast to ze na serwie będzie linux wiemy z informacji iż autor będzie kupował na fiberhoscie (gdzie jest linux).Nie można w ten sposób tłumaczyć, że jak serwer na hostingu to trzeba paczkę pod Linuxa. Coś z czegoś wynika. Nie można tłumaczyć, że jak ktoś chce na swoim komputerze, to musi koniecznie paczkę Windowsa. Jeśli ktoś ma system operacyjny WINDOWS, to wtedy wgrywa paczkę pod ten system, a jeśli na hostingu system operacyjny to LINUX, wtedy wgrywamy paczkę Linux'a. Z reguły oczywiście hostingi instalują Linuxa, ale nie zapominajmy dlaczego tak się radzi a nie inaczej. Ogólnie przyjęło się wśród młodych, że papugują coś po kimś, a nie mają pojęcia dlaczego tak i potem ewidentnie strzelają babole (czyt. błędy logiczne).
Napisano 09.11.2013 22:59
Nie o to chodzi. Chodzi o sam fakt, że wiele osób po prostu podaje na gotowe, wyuczony tekst: instalujesz u siebie, wgraj paczkę pod Windowsa. Pytanie tylko: skąd ten, co coś takiego napisał wie akurat, że ten użytkownik używa Windows a nie Linux? Zresztą, sam fifka?! jak widać nie wie do końca o czym mówi, bo napisał: z tego co pamiętam. Czyli wykute na pamięć, na blachę tekst.
Zresztą: jak to pluginy pod Windowsa?
To inaczej robi się pluginy pod Windowsa i inaczej pod Linuxa? ![]()
Napisano 09.11.2013 23:08
Dokładnie są inne, a po co by było np Paczka pod Windows, Paczka pod Linux?
Myślimy XDDD
Reaktywacja!!!
Cs-Fifka.eu
Napisano 09.11.2013 23:15
Pluginy są identyczne, tylko AMXX się różni...
Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Napisano 09.11.2013 23:35
Dokładnie są inne, a po co by było np Paczka pod Windows, Paczka pod Linux?
Myślimy XDDD

Napisano 10.11.2013 20:22
Napisano 10.11.2013 22:16
Dokładnie są inne, a po co by było np Paczka pod Windows, Paczka pod Linux?Myślimy XDDD
Boże chłopie ogarnij się!!!
Różnica między paczkami Windows <--> Linux = *.dll <--> *.so
Poza tym przecież można robić paczki uniwersalne gdzie jeżeli jest windows to ładują się dll a jeżeli jest linux to so
Oczywiście chodzi mi połączenie CS ---> MetaMod --> AmxModx bo co do ładownia bibliotek amx'a tzn. ham i inne to nie próbowałem lecz myślę że jak nie podajemy ich końcówek a mamy obie około siebie to wydaje mi się że amx załaduje te które pasują do danej wersji systemu prawda?
![]()
W plikach *.amxx nie ma żadnej różnicy czy odpalamy dany plugin na windowsie czy na linuxie bo będzie działał dokładnie tak samo!
Napisano 10.11.2013 22:32
A czy offsety roznia sie miedzy Winem a Linuxem?
Nie ma dużej różnicy, ale my nie mówimy o prywatnej pamięci bytów. Na ogół w pluginie i kodowaniu nie ma różnicy w działaniu danych funkcji na Windows czy Linuxie, jak wspomniał Rodzyn. Mijałoby się to z celem.
Użytkownik Aemiksowy edytował ten post 10.11.2013 22:33
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych