Cześć jestem nowy i chciałbym zrobić serwer cod mod. Tylko nie wiem na jakim serwerze go postawić. Nie chodzi mi o to na jakim tylko ile trzeba minimum FPS aby stabilnie działał cod i jeszcze kilka małych pluginów. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź .
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Napisano 13.08.2013 15:50
Napisano 13.08.2013 16:11
COD MOD nie wymaga dużej wartości sys_ticrate czyli jak wspomniałeś FPS na serwerze. Im mniej tym nawet lepiej bo wiadomo jest dość ciężki mod na którym są spadki FPS. Więc jak np weźmiesz ofertę z ticrate 700 to spadki FPS będą duże a dzięki czemu gra nie będzie komfortowa.
Napisano 13.08.2013 16:13
A jaki by były pingi na 300 lub 500 FPS ??
Napisano 13.08.2013 16:15
Ping nie zależy od tej wartości. Ping zależy od lokalizacji serwera najlepsza w Polsce to Warszawa.
Napisano 13.08.2013 16:24
Ja chciałbym kupić na hostingu http://mojeserwery.pl 500 Fps PL-Gdańsk i nie wiem jaka będzie wydajność
Napisano 13.08.2013 17:17
Nie polecałbym Ci tego hostingu pod taki mod.. Wybierz coś bardziej zaufanego tak zabijaka.pl pakiet Tick500 lub pukawka pakiet lite wystarczy zdecydowanie jeśli nie napchasz zbyt wiele pluginów.
Napisano 13.08.2013 20:32
Ja jade na 1000FPS i jest ok. Zależy jaki max lvl sobie ustawisz, jeżeli duży (20k/40k) radzę kupić jakiś lepszy serwer (700/1000FPS). CoD Mod jest wymagający, ponieważ co chwile musi przyznawać komuś expa. Czasami serwer nie nadąża "przerabiać" danych i są straszne ściny, czasami mogą sięgać do 0.5min.
CoD Unikat - 99%
CoD + Paint Ball - 10%
CoD + Spolszczony DM - 5%
W planach:
CoD Pro (Odpicowany silnik, unikatowe klasy, perki i pluginy, awanse i wysokiej jakości modele broni)
CoD MW Edition (Nazwy klas odpowiadające bohaterom serii Call of Duty MW, modele broni i całkowicie przerobiony silnik)
Napisano 13.08.2013 20:42
Ja jade na 1000FPS i jest ok. Zależy jaki max lvl sobie ustawisz, jeżeli duży (20k/40k) radzę kupić jakiś lepszy serwer (700/1000FPS). CoD Mod jest wymagający, ponieważ co chwile musi przyznawać komuś expa. Czasami serwer nie nadąża "przerabiać" danych i są straszne ściny, czasami mogą sięgać do 0.5min.
Takie rzeczy to tylko na zapisie nvault.
Od tego jest zapis sql, aby zwiększyć stabilność serwera.
I nie rozumiem co ma tickrate do ilości expa.
Przecież wyższe tickrate są zazwyczaj stawiane na identycznych maszynach co niższe (jedynie inaczej przekompilowany kernel)
COD MOD nie wymaga dużej wartości sys_ticrate czyli jak wspomniałeś FPS na serwerze. Im mniej tym nawet lepiej bo wiadomo jest dość ciężki mod na którym są spadki FPS. Więc jak np weźmiesz ofertę z ticrate 700 to spadki FPS będą duże a dzięki czemu gra nie będzie komfortowa.
Tutaj się zgodzę. Serwer CoD MoD potrzebuje trochę pamięci CPU oraz FPS, zwłaszcza jeśli na serwerze są dodatkowo modyfikowane modele.
Na 1000 fps z CoD MoDem to byłaby masakra, fps osiągałby by ciągle minimum i maksimum. Ich różnica byłaby tak wielka, że komfort gry drastycznie by się pogorszył.
Jeśli chodzi o pytanie autora to nie tylko liczą się oferowany max fps przez hosting, tylko maszyna, na której to wszystko jest postawione.
Więc jeśli już będziesz chciał postawić serwer CoD MoD na dłuższą metę to zastanów się nad lepszymi i zaufanymi hostingami, takimi jak: disconnect, zabijaka czy pukawka.
Napisano 16.08.2013 11:06
Dzięki za pomoc można zamknąć temat
Napisano 16.08.2013 13:27
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy
CoD Nowy
Plugin na małe mapy.Napisany przez NAVIK, 16.02.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy
Dodatkowe, osobne trzy linie opisu klasNapisany przez Rafii, 27.01.2025 ![]() |