CSSetti Opinie + Jak to dziala?
ChadaWGW2
25.04.2013
Siema.Chciałem zapytać czy dobrze działa cssetti.pl? + Jak to działa?
Qes
25.04.2013
dasiek
25.04.2013
Ten temat został przeniesiony z forum
Counter-Strike 1.6 > Ogólne
do
Inne > OFF Topic
Qes
25.04.2013
Szczerze to powiem że reklama działa jak należy. Tydzień temu kupiłem reklamę na zombiaka (podałem jakąś fajną nazwę którą posiadam aż do dzisiaj) i z max 10 graczy zrobiło się 21 i teraz prawie ciągle mam fulla, mimo iż reklama się skończyła(oczywiscie kreska prosta aż tak nie jest,ale trzyma się) Teraz kupiłem reklamę na moim rozkręconym FFA (1k w GT) i powiększyłem sloty z 25 na 28 i zobaczymy jak to będzie Reklama nie jest taka jak kiedyś, ale nadal przy dobrym ustawieniu nazwy oraz moda może przyciagnąć graczy
To zostało napisane przez kumpla z którym prowadzę sieć na GHT
Użytkownik Qes edytował ten post 25.04.2013 18:28
Spartaan
25.04.2013
Działa tak że gracze że ściągnięty cs'em od skilluj . com mają dodane seerwery a master booster do zakładki internet^ ^ W sensie gracze którzy pobrali ich cs (podobono pobrań jest więcej niż 100 000 ) mają wszystkie serwery z master booster w zakładce internet.
jaka reklame kupiles, te master booster czy jaka ?
Trudne sprawy:)
03.09.2013
Jeżeli kupisz dynamiczną, przychodzą czitery od razu odradzam klientom cssett.pl
Loverboy :**
03.09.2013
Głupoty wypisujecie...
Cssetti używa masterboost, wiele osób pobrało ich cs dzięki temu serwer zapełnią ci bardzo szybko i nie ważne jaka jest reklama czy jest to dynamiczna czy Turbo boost... Cziterzy i tak będą... Jak dla mnie serwis to porażka, od kilku dni czyham żeby wykupić reklamę tygodniową i co? Zawsze ktoś mnie uprzedzi i zawsze muszę zadowolić się listą dynamiczną... A ta zapełni skutecznie serwer ale na krótki okres, np. 2 dni
Podsumowując możesz wykupić jaką tam chcesz reklamę (wątpie by ci się udało inną niz liste dynamiczną) to zapełni na te 2 dni serwer a potem pustki, no chyba że masz bardzo niezły serwer. To jest właśnie działanie masterboosta.
Pozdrawiam
Qes
03.09.2013
Jakoś mi ta reklama daje dość dużo, ale trzeba umieć ją wykorzystać a nie tylko kupić reklamę, wrzucić paczkę i mieć wyjebke.
Reklama daje trochę więcej niż wcześniej, ale i tak liczba serwerów jest wg mnie za duża bo połowa nawet nie rozkręcona dobrze
Użytkownik Qes edytował ten post 03.09.2013 21:10
Loverboy :**
03.09.2013
Qes, aż ciekawi mnie jak "ty to umiesz"
Bo ja sobie jakoś radzę, ale mimo wszystko nie polecam...
No chyba że: cssetti + reklama na serwerach/kumple/fora itp. = pół sukcesu Drugie pół to dobra konfiguracja serwera, ciekawy mod, miła atmosfera, ogarnięci admini, bobrze dobrane pluginy/ unikalna paczka
Cssetti samo na pewno nie da takich efektów.
freetu
03.09.2013
Podsumowując możesz wykupić jaką tam chcesz reklamę (wątpie by ci się udało inną niz liste dynamiczną) to zapełni na te 2 dni serwer a potem pustki, no chyba że masz bardzo niezły serwer.
Faktycznie, jeśli kupujesz reklamę i potem nawet nie wejdziesz, tylko obserwujesz czy ktoś wchodzi, to nic to nie da. Wystarczy po prostu grać z tymi nowymi ludźmi i ich pytać czy serwer jest w porządku i pytać czy dodali do ulubionych
Qes
05.09.2013
Polega to podobno na tym że właściciel strony wrzuca banner na swoją stronę i dzięki temu jego serwer/serwery są dodawane do listy. (zależy jakie to forum - wyświetlenia i staż)
Użytkownik Qes edytował ten post 05.09.2013 16:52
Qes
05.09.2013
Kilka sieci z tego co widzę już korzysta, ale na ght gościu pisał że jest tam limit i maksymalnie może być 20 serwerów (na razie jest podobno 15 czy tam 16)
Użytkownik Qes edytował ten post 05.09.2013 19:32
Topkowo
08.09.2013
Qes
08.09.2013
http://plsetti.pl/stats/
Strona niby w budowie.
Jeszcze jedno info, sprawdzałem i dopytywałem się odnośnie pobrań i pozycjonowania i dowiedzialem się że cs pobiera dziennie śr. 40/50 osób, a strona też jest dobrze wy pozycjonowana np pod frazami: cs 1.6 download (jest na bodajże 5/6 miejscu), cs download, cs pobierz, itd też jest na pierwszej stronie.
Jak dowiem się coś jeszcze to napiszę tutaj.
Jeżeli napisałem coś źle to proszę mnie poprawić
Użytkownik Qes edytował ten post 08.09.2013 16:18