Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

set_user_maxspeed - unieruchomienie na wartości -1


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 27.02.2013 18:00

Cześć,
mam problem z funkcją set_user_maxspeed. Częśc tego kodu wygląda tak i w żadnych innych miejscach nie ma zmian wartości prędkości ruchu:


public CmdStart(id){
if(get_user_health(id) >= get_pcvar_num(g_pcvar_maxhp)) set_user_health(id, get_pcvar_num(g_pcvar_maxhp))
// item = 0
if(item1[id]) set_user_maxspeed(id, 400.0)
if(item1[id] == false) set_user_maxspeed(id, -1.0)

}


O ile dobrze wiem, to po ustawieniu wartości -1.0, prędkość ruchu powinna wrócić do "normalnej" tj. scout 260, awp/krowa 210(chyba, ale chodzi o to, ze wolniej), kosa 250 itd. Po wejściu na serwer zostaje unieruchomiony i nie mogę się ruszać, dopiero po tym, jak na serwerze użyje komendy, żeby zmienić swoją prędkość to mogę się poruszać przez te 10 sekund szybciej (bo na tyle taska ustawiłem), a po tym czasie znów się unieruchamiam.

Użytkownik Filip1512 edytował ten post 27.02.2013 18:01

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#2 AztekHQS

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 98
Zaawansowany

  • Postów:279
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 27.02.2013 18:45

Lepiej tak:

 if(item1[id]) set_user_maxspeed(id, 400.0)
else resetuj_speed(id)


stock resetuj_speed(id) {
static Float:max_speed;
switch(get_user_weapon(id)) {
case 13, 18, 24: max_speed = 210.0;
case 20: max_speed = 220.0;
case 28: max_speed = 221.0;
case 21, 22: max_speed = 230.0;
case 27: max_speed = 235.0;
case 5, 8, 14, 15: max_speed = 240.0;
case 30: max_speed = 245.0;
case 3: max_speed = 260.0;
default: max_speed = 250.0;
}
entity_set_float(id, EV_FL_maxspeed, max_speed);
}

Użytkownik AztekHQS edytował ten post 27.02.2013 18:47

Najlepszy serwer JailBreak!
IP: 31.186.83.208:27043
Dołączona grafika

#3 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 27.02.2013 18:50

O tym tez już myślałem, ale nie może mi dać spokoju, dlaczego wartość "-1" nie działa jak powinna, bo zawsze działała. Plugin ma w jak najmniejszym stopniu kolidować z innymi, dlatego też słabo widzę tego stocka.

Użytkownik Filip1512 edytował ten post 27.02.2013 19:09

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#4 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 01.03.2013 00:08

refresh
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#5 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.03.2013 03:28

Reffffffffff
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#6 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 09.03.2013 22:07

REF
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#7 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 09.03.2013 22:27

Hmmm, a może ustawienie maxspeeda na -1 po prostu resetuje go, może to po prostu wartość przy której podaniu, speed zostaje zresetowany. Albo po prostu ustawianie speed na -1 jest głupota, bo nie widzę tego jak ktoś ma poruszać się z ujemną prędkością, to tak jakby zrobić ujemną grawitację która zamist przyciągać odpycha (mówię o rl)
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#8 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 10.03.2013 10:59

Nie mam jak teraz sprawdzić, więc na lokalu sprawdź bez innych pluginów tą funkcje, zrób nowy plugin z komendą, etc.
I wypróbuj z 0.0, -1.0 lub parametr pozostaw pusty, wtedy okaże sie czy coś ci nie blokuje przypadkiem.
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#9 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Offline

Napisano 10.03.2013 11:14

najprawdopodobniej jest to błąd funkcji bo tez tak miałem i przy -1 po prostu wtedy tak gracza ścina kiedy próbuje się poruszyć (ale przy tych ścinach stoi on w miejscu)
  • +
  • -
  • 0

#10 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.03.2013 12:20

Hmmm, a może ustawienie maxspeeda na -1 po prostu resetuje go, może to po prostu wartość przy której podaniu, speed zostaje zresetowany. Albo po prostu ustawianie speed na -1 jest głupota, bo nie widzę tego jak ktoś ma poruszać się z ujemną prędkością, to tak jakby zrobić ujemną grawitację która zamist przyciągać odpycha (mówię o rl)


http://amxx.pl/dokum...t_user_maxspeed


Spróbuję jeszcze z 0.0
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#11 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 16.03.2013 20:09

Też nie działa, na 0.0 zmienia zmienia na prędkość, jaka powinna być na "true".
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych