Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Serwer nie wstaje ( diablo sql)


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dawidpuskar

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:217
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kębłowo
Offline

Napisano 25.01.2013 20:11

Witam, od kolegi kupilem diablo, gdzie jest potrzebna baza sql. Mam na proserwer i nie dziala, na webd tez nie dziala.

Co wpisuje do amxx.cfg


diablo_sql_host "upuskara.xaa.pl"
diablo_sql_user "upuskara_dbmod"
diablo_sql_pass "mojehasloktoregowamniepodamxd"
diablo_sql_database "upuskara_diablo"
diablo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "0"

co mam na proserwer:
uzytkownik:
upuskara_dbmod
baza danych
upuskara_diablo
i ogolnie nazwa stronki to upuskara.xaa.pl
i nic nie dziala, serwer w ogóle nie chce wstac, w logach nic nie mam, w konsoli tez nic.

tu wycinek z sma gdzie sa jakies info o sql

public plugin_init()
{
register_cvar("diablo_sql_host","localhost",FCVAR_PROTECTED)
register_cvar("diablo_sql_user","root",FCVAR_PROTECTED)
register_cvar("diablo_sql_pass","root",FCVAR_PROTECTED)
register_cvar("diablo_sql_database","dbmod",FCVAR_PROTECTED)
register_cvar("diablo_sql_save","0",FCVAR_PROTECTED) // 0 - nick
register_cvar("diablo_sql_table","dbmod_tablet",FCVAR_PROTECTED)

register_cvar("diablo_avg", "1")

w phpmyadmin na proserwer w "dziale" baza danych utworzylem tabele o nazwie dbmod, i bylo w chu* rubryk ktorych nie wypelnialem.

Pomoze ktos ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 25.01.2013 21:16

Sam masz nie tworzyć tabeli, Diablo sam ją stworzy.Musi coś być w logach, może nie masz jakiegoś modelu albo cos?

#3 Kolumb

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:50
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 25.01.2013 21:21

a w sql.cfg podałeś baze? ;> podaj jeszcze logi z serwera :D

#4 dawidpuskar

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:217
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kębłowo
Offline

Napisano 25.01.2013 22:06

Mowie ze nie ma zadnych logow !

jak zrobilem baze Wampserwer na localhost to dzialalo na lan, ale jak to samo zrobilem i dalem na dedicad serwer ( to od steam) to juz nie dziala) serwer dziala, ale nie dziala /klasa i w konsoli mam

L 01/25/2013 - 22:04:56: Could not connect to SQL database.
ale jak wypozycze serwer z jakiegos hosta no to w ogóle nie wstaje i nic nie ma w konsoli i logach
  • +
  • -
  • 0

#5 Kolumb

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:50
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 26.01.2013 01:18

a pojawia ci sie hud? :> albo informacje klasa neone lvl 1 ?

#6 dawidpuskar

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:217
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kębłowo
Offline

Napisano 26.01.2013 09:56

Jak wezme New Game to tak pojawia sie, normlanie moge wbrac klase. A jak na dedicad serwer to jest hud ale nie ma klas. A jak wypozyczam serwer to w ogóle serwer nie dziala.
  • +
  • -
  • 0

#7 adif11

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:357
  • Imię:adrian
  • Lokalizacja:szczecin
Offline

Napisano 27.01.2013 00:28

Masz moduly odblokowane oraz zewnetrzna baze wlaczona?

Wysyłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk 2

Zapraszam Serdecznie Na Cod Mod'a [401 lvl]

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych