Jak zrobić, by daną rzecz w sklepie można było kupić raz na rundę? Chodzi mi o to, by w tym sklepie: http://amxx.pl/topic...-by-nothing-10/ raz na rundę mogło się kupić niewidzialność na 10s i nieśmiertelność na 10 s
PS. Na forum nie znalazłem tego. Było to, ale w każdym temacie było źle opisane to zrobienie.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13.01.2013 21:54
Zastosuj zmienne bool (true/false). W momencie kupna czegoś, ustaw zmienną na true, i ustaw aby się resetowała znów na false przy nowej rundzie. Do tego przy każdym kupnie sprawdzaj, jeżeli zmienna jest false to blokuj wykonywanie daleszj części kodu i jednocześnie aby wyświetliło wiadomość w stylu "Możesz kupować ran na rundę"
Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
Napisano 14.01.2013 14:38
czy mógłbyś opisać ten sposób typu:
w zmiennych dajemy:
??
w zmiennych dajemy:
kupno[id];
??
[Wykonam] Sklep, Klasy, Klasy z awansami, Perki, Menu Vipa i Sklep dla Vipa.
Więcej tu -- http://gamehostingtalk.pl/index.php?/topic/17083-wykonam-sklep-klasy-klasy-z-awansami-i-perki/
-- IP: 88.199.98.89:27076
Moje GG: 5866230
Więcej tu -- http://gamehostingtalk.pl/index.php?/topic/17083-wykonam-sklep-klasy-klasy-z-awansami-i-perki/

Moje GG: 5866230
Napisano 19.01.2013 11:53
A więc jak zrobić z nieśmiertelnością:
Do zmiennych globalnych (czyli po include'ach wszystkich) dodajesz zmienną. Przykład:
Do zmiennych globalnych (czyli po include'ach wszystkich) dodajesz zmienną. Przykład:
#include <ColorChat> #define FL_WATERJUMP (1<<11) #define FL_ONGROUND (1<<9) new bool: kupil_niesmiertelnosc[33]; new bool:norecoil[33], bool:autobh[33];Dalej, tam gdzie kupujesz niesmiertelnośc, czyli Sklep_Handler zamieniasz case 11 z:
case 11: { if(kasa >=10000) { set_user_godmode(id,1) set_task(10.0,"endGodmode",id); ColorChat(id, GREEN, "[COD:MW] Jestes niesmiertelny przez 10s!"); cs_set_user_money(id, kasa-10000); } if(kasa < 10000) client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zapomnij, masz za malo hajsu!"); }na:
case 11: { if(kasa >=10000) { if(kupil_niesmiertelnosc[id]){ ColorChat(id, GREEN, "[COD:MW] Kupiles juz w tej rundzie niesmiertelnosc!"); return PLUGIN_CONTINUE; } kupil_niesmiertelnosc[id]=true; set_user_godmode(id,1) set_task(10.0,"endGodmode",id); ColorChat(id, GREEN, "[COD:MW] Jestes niesmiertelny przez 10s!"); cs_set_user_money(id, kasa-10000); } if(kasa < 10000) client_print(id, print_chat, "[COD:MW] Zapomnij, masz za malo hajsu!"); }A do Koniec_Rundy dodajesz kupil_niesmiertelnosc[id]=false; czyli:
public Koniec_Rundy(){ for(new i =1;i<33;i++){ kupil_niesmiertelnosc[id] = false; norecoil[i] = false; autobh[i] = false; } }I tak zrób z niewidzialnością.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy
CoD Nowy
Plugin na małe mapy.Napisany przez NAVIK, 16.02.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy
Dodatkowe, osobne trzy linie opisu klasNapisany przez Rafii, 27.01.2025 ![]() |
|
![]() |
|||
CoD Nowy