Objectives Message
R3X
24.04.2009
Objectives Message
v1.1
1. Opis
Na pewien czas (cvar) przed końcem rundy pokazuje wiadomość HUD przypominającą o celach mapy i tylko tym spośród graczy, których dotyczy (np. tylko terrorystom gry informuje o podłożeniu paki).
2. Konfiguracja
Jeśli chodzi o cele to plugin wykrywa te, o których ma informować. Treść przypomnienia można zedytować w pliku data/lang/objectives.txt
amx_objectives_message
Domyślnie: 50
czas przed końcem rundy w którym oczekujemy pojawienia się napisuamx_objectives_mess_color ""
Domyślnie: "white"
kolor wiadomości HUD, wartość RGB szesnastkowo lub angielska nazwa koloruamx_objectives_mess_posx
Domyślnie: -1.0
położenie wiadomości na osi X; od 0.00 do 1.00; wartość -1.0 wyśrodkowujeamx_objectives_mess_posy
Domyślnie: 0.12
położenie wiadomości na osi Y; od 0.00 do 1.00; wartość -1.0 wyśrodkowuje
W razie problemów z ustawieniem koloru odsyłam do opisu biblioteki, której użyłem.
v1.1
1. Opis
Na pewien czas (cvar) przed końcem rundy pokazuje wiadomość HUD przypominającą o celach mapy i tylko tym spośród graczy, których dotyczy (np. tylko terrorystom gry informuje o podłożeniu paki).
2. Konfiguracja
Jeśli chodzi o cele to plugin wykrywa te, o których ma informować. Treść przypomnienia można zedytować w pliku data/lang/objectives.txt
amx_objectives_message
Domyślnie: 50
czas przed końcem rundy w którym oczekujemy pojawienia się napisuamx_objectives_mess_color "
Domyślnie: "white"
kolor wiadomości HUD, wartość RGB szesnastkowo lub angielska nazwa koloruamx_objectives_mess_posx
Domyślnie: -1.0
położenie wiadomości na osi X; od 0.00 do 1.00; wartość -1.0 wyśrodkowujeamx_objectives_mess_posy
Domyślnie: 0.12
położenie wiadomości na osi Y; od 0.00 do 1.00; wartość -1.0 wyśrodkowuje
W razie problemów z ustawieniem koloru odsyłam do opisu biblioteki, której użyłem.
Załączone pliki
MafiaDL
24.04.2009
fajne! Polecam tam gdzie dzieci myślą ze FFA to nie trzeba paki podkładać
R3X
24.04.2009
Muszę go trochę dopracować. Złapię event podłożenia paki i będzie przypomniał o rozbrojeniu w razie czego.
Update.
Update.
naXe
01.06.2009
A można przerobić, żeby dany dźwięk się odgrywał, przy przypomnieniu o podłożeniu paki ?
R3X
01.06.2009
Mogę oddać do dyspozycji listę przypomnień i przypisanymi do nich dźwiękami, pasuje?
R3X
01.06.2009
; a - c4 (plant) ;b - c4 (defuse) ;c - zakładnicy ;d - vip ;e - ucieczka ambience/scenario/paka.mp3 "a" ambience/scenario/paka2.mp3 "b" ambience/scenario/paka3.mp3 "ab" ...itd, można będziesz przypisać dźwięk do zdarzenia
naXe
01.06.2009
R3X, nie nie nie
Mi chodzi, o Przypomnieniu, żeby podłożyć pakę (odgrywany dźwięk)
PS: Nie w tym dziale chyba piszę
Mi chodzi, o Przypomnieniu, żeby podłożyć pakę (odgrywany dźwięk)
PS: Nie w tym dziale chyba piszę

R3X
01.06.2009
Ten plugin pokazuje wiadomość HUD, Ty chcesz oprócz tego dźwięk tak? to co napisałem wyżej nie dotyczy samych zdarzeń opisanych przez litery, ale przypomnień o tych zdarzeniach

polskagola
27.06.2009
Moglibyscie dac screen'a tego plugina? Bo jest interesujący, a chcialbym zobaczyc jak wyglada w rzeczywistosci?
R3X
28.06.2009
Kolor i położenie napisu można edytować za pomocą opisanych cvarów, a treść przypomnienia w data/lang/objectives.txt.
W skrócie - może wyglądać dowolnie, tak jak chcesz.
W skrócie - może wyglądać dowolnie, tak jak chcesz.