Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Lista serwerów CS 1.6 AMXX.PL Wystartowała - Dodano typy serwerów oraz paginację

http://serwery.amxx.pl/


Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
HTML

strona w notatniku?

HTML

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 SzoGRAT

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 07.01.2011 14:52

Siema!
Moze mi ktos wyslac jkas przykładowa strone internetowa w notatniku??, bo robilem z poradnikami , generatorami i nic...
Jakis przyklad strone bym prosil :)

Dzięki;p
  • +
  • -
  • 0

#2 b0niek

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 84
Zaawansowany

  • Postów:133
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Tuż przed tobą
Offline

Napisano 07.01.2011 14:56

Przykładowa najprostsza strona w html, pisana w notatniku jest w załączniku.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Dołączona grafika
AVE SOAD!


#3 SzoGRAT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 07.01.2011 18:05

a mozesz dodac np jakąś grafike?? bo tyle to wiem:) i jaka komenda dodajesz ta grafike??
I moze jakies inne kolory napisow??
  • +
  • -
  • 0

#4 Maussanti

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:121
  • GG:
  • Imię:Maussanti
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.01.2011 18:18


<img src="link do obrazka" alt="Text alternatywny" />
<font color="color">Text</font>


Dałbym Ci link do kursu ale nie wiem czy dozwolone ;(

Użytkownik Maussanti edytował ten post 07.01.2011 18:18

  • +
  • -
  • 0

#5 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2861
Godlike

  • Postów:4490
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 07.01.2011 18:44

Można :)

Kurs HTML - strona WWW za darmo

do wyglądu strony wybierz najlepiej od razu CSS
  • +
  • -
  • 0

#6 SzoGRAT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 07.01.2011 18:58

i jeszcze chcialem zapytac, jak dodac taki plik na hosting stron www??
Do jakiego dliku to dodac??
I jak zrobic gdy dodaje bannery, zeby byj jeden pod 2??

Użytkownik SzoGRAT edytował ten post 07.01.2011 19:07

  • +
  • -
  • 0

#7 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:668
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 08.01.2011 14:32

I jak zrobic gdy dodaje bannery, zeby byj jeden pod 2??


Nie wiem czy chodzi Ci o to co myślę, ale musisz ustawiać je sobie sam (divy)
  • +
  • -
  • 0

#8 SzoGRAT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 08.01.2011 16:39

I jeszcze zabardzo nie wiem jak ja jakos ozdobic, jakis prosty styl na nia dodac? Na tej stronie zabardzo nie moge tego zrozumiec jak zrobic taki stylek :)
  • +
  • -
  • 0

#9 Maussanti

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 46
Pomocny

  • Postów:121
  • GG:
  • Imię:Maussanti
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 08.01.2011 17:22

Najlepiej przeczytaj z tego kursu co podał R3X, kategorie HTML oraz CSS.
  • +
  • -
  • 0

#10 SzoGRAT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 08.01.2011 18:23

aha;p a da sie zrobic jakis licznik odwiedzin czy cos???
i zrobilem sobie formularz

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
function sprawdz(formularz)
{
for (i = 0; i < formularz.length; i++)
{
var pole = formularz.elements[i];
if (!pole.disabled && !pole.readonly && (pole.type == "text" || pole.type == "password" || pole.type == "textarea") && pole.value == "")
{
alert("Proszę wypełnić wszystkie pola!");
return false;
}
}
return true;
}
// ]]>
</script>

<form action="mailto:adres e-mail?subject=temat" method="post" enctype="text/plain" onsubmit="if (sprawdz(this)) return true; return false">
<div>
<input type="text" name="a" /><br />
<input type="password" name="b" /><br />
<textarea name="c" cols="20" rows="10"></textarea><br />
<input type="submit" value="OK" />
</div>
</form>




i chciałem zeby to co ktos wypełni w polach zostało wysylane na moj email:) da cos rade takiego zrobic???

Użytkownik SzoGRAT edytował ten post 08.01.2011 18:29

  • +
  • -
  • 0

#11 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 5224
Godlike

  • Postów:9848
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.01.2011 18:29

php ale jeśli nie ogarniasz html to nawet nie próbuj
  • +
  • -
  • 0

#12 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:668
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 08.01.2011 22:02

i zrobilem sobie formularz


zrobiłeś sobie sam a nie umiesz zrobić żeby wysłało na twój e-mail ? :o

---
<form action="mailto:adres e-mail <------ tu

Dodano 08 styczeń 2011 - 22:04:

da sie zrobic jakis licznik odwiedzin czy cos???


da, za pomocą js lub php, jest to bardzo proste jeśli stawiasz bardziej na nauke, to kup jakąś książkę, a jeśli na gotowce to takich skryptów na googlach jest wiele.
  • +
  • -
  • 0

#13 Lukasz5

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 270
Wszechwidzący

  • Postów:1443
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:C: / WINDOWS
Offline

Napisano 09.01.2011 02:29

Co do formularza da rady wysłać na email sam próbowałem kiedyś takie coś zrobić, ale po co ci to, chcesz wyłudzić hasło?
  • +
  • -
  • 0

#14 SzoGRAT

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:64
  • Lokalizacja:kck
Offline

Napisano 09.01.2011 10:50

nie. Ja zakładam strone reklamujaca np. Siec serwerow. W formularzu potrzebuje aby podawano link do banneru, strone itp.:)
Po prostu z nudow :D

Dodano 09 styczeń 2011 - 10:58:
kurde nie moge zabardzo tego znalezc :(

Dodano 09 styczeń 2011 - 11:25:
ok licznik zrobilem :P

Dodano 09 styczeń 2011 - 15:28:
A wie ktos jeszcze jak zrobic aby obrazek posowal sie np w lewo??
  • +
  • -
  • 0

#15 kur3k

    Założyciel forum ;)

  • Przyjaciel

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:4133
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 21.01.2011 00:24

A wie ktos jeszcze jak zrobic aby obrazek posowal sie np w lewo??

Poznaj porządnie strukturę dokumenty HTML+CSS, wtedy takie sprawy może załatwić dziedziczenie np. ale najprościej <img src="" alt="" style="float: left; />
  • +
  • -
  • 1





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: HTML

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych