Diablo Mod 5.4h
Miczu
08.08.2008
Diablo Mod 5.4h
Słyny DiabloMod już po polsku z nowymi postaciami levelami!
Instalacja:
Plik dbmod_5.4h.amxx do addons/amxmodx/plugins
Plik dbmod_5.4h.sma do addons/amxmodx/scripting
Folder diablo do addonsamxmodx (o ile nie masz starego lub wrygwasz wszysko od nowa)
Otwieramy w edytorze tekstowym plik amxmodx/configs/plugins.ini i dopisujemy na samym końcu: dbmod_5.4h.amxx
Cvary:
Komendy:
Poradnik DiabloMod PL
Rzuca sie przez wybranie broni jako noz (ninja moze miec z tym problem
) i klikniecie r (reload - przeladowanie broni).
Poprawienie kilkunastu bugow w tym chodzenie w czasie freeztime, reszty nie pamietam ale warto
Poprawione jest tez Translacja dzięki SkinnerBox
Informacje o modzie - dla chetnych - konsola 'mod' - tak by bylo w modzie upamietnione osoby co szczegolnie pomogly.
Ci co sciagneli 5.4d niech sciagna poprawke
Poprawki:
Sorki za problem z nozem - moj blad
nowy cvar:
diablo_dir - tutaj mozemy dac adres do folderu diablo (by miec obrazki)
przywrocony stary system lvl'i - ci co plakali ze nie chca stracil levela
Słyny DiabloMod już po polsku z nowymi postaciami levelami!
Instalacja:
Plik dbmod_5.4h.amxx do addons/amxmodx/plugins
Plik dbmod_5.4h.sma do addons/amxmodx/scripting
Folder diablo do addonsamxmodx (o ile nie masz starego lub wrygwasz wszysko od nowa)
Otwieramy w edytorze tekstowym plik amxmodx/configs/plugins.ini i dopisujemy na samym końcu: dbmod_5.4h.amxx
Cvary:
diablo_xpbonus ilość expa za zabicie standardowo ustawione na 7 diablo_xpbonus2 ilość expa za wykonania celu misji standardowo ustawione na 50 diablo_durability Tracisz wytrzymałość za każde obrażenia ? Ile za każdym razem diablo_saveitems 1/0 włącza zapisywanie itemów podczas zmiany mapy diablo_spawnchance 1/x szansa na zrespienia worka SaveXp 1/0 zapisywanie doświadczenia
Komendy:
/komendy (pokazuje wszystkie komendy diablomoda) /pomoc (tego chyba nie musze tłumaczyć) /czary (pokazuje menu z statystykami) /rune (pokazuje menu sklepu możemy w nim ulepszać rożne przedmioty lub kupić księgę doświadczenia) /reset (resetuje wszystkie punkty rozdane w statystykach) /klasa (dzięki tej komendzie możemy zmienić swoja klasę) /item lub /przedmiot (pokazuje informacje na temat przedmiotu tzn co robi itp.) /drop (wyrzuca przedmiot) /savexp (zapisywanie doświadczenia) /klasy (wyświetla opis postaci)/gracze - wylaczone do czasu naprawienia...
Poradnik DiabloMod PL
Nowosci:
Ninja i zabojcia dysponuja nozem do rzucania (ninja 5 + 1 co 10int, a zabujca 1 + 1 co 20 int)Rzuca sie przez wybranie broni jako noz (ninja moze miec z tym problem

Poprawienie kilkunastu bugow w tym chodzenie w czasie freeztime, reszty nie pamietam ale warto
Poprawione jest tez Translacja dzięki SkinnerBox
Informacje o modzie - dla chetnych - konsola 'mod' - tak by bylo w modzie upamietnione osoby co szczegolnie pomogly.
WAZNE
Ci co sciagneli 5.4d niech sciagna poprawke

Poprawki:
Sorki za problem z nozem - moj blad

nowy cvar:
diablo_dir - tutaj mozemy dac adres do folderu diablo (by miec obrazki)
przywrocony stary system lvl'i - ci co plakali ze nie chca stracil levela

Załączone pliki
eXine
08.08.2008
Miczu, popraw literowki w poscie bo dziwnie to wyglada
A co do moda juz testuje
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)

Miczu
08.08.2008
W poscie jest za duzo liter i nie chce mi sie szukac ;> powiedz gdzie co i jak

PEREF
08.08.2008
Miczu, naprawiłem wyświetlanie obrazków, teraz ładnie to wygląda, ale nie wiem czy nie zepsułem tym czegoś...
edytowałem:
na:
?
edytowałem:
new Basepath[50] = "addons/amxmodx/diablo/" //Path from Cstrike base directory #include <amxmodx> #include <engine> #include <fakemeta> #include <fun> #include <cstrike> #include <amxmisc> #include <nvault> #include <fakemeta_util>
na:
new Basepath[50] = "http://www.onyxadv.home.pl/diablo/" //Path from Cstrike base directory #include <amxmodx> #include <engine> #include <fakemeta> #include <fun> #include <cstrike> #include <amxmisc> #include <nvault> #include <fakemeta_util>
?
GuTeK
08.08.2008
Wyszla juz nowa wersja dbmoda ale na razie nie bedzie jeszcze opublikowana ale mowie od razu bedzie duzo nowych rzeczy

Miczu
08.08.2008
GuTeK, jeszcze nie wyszla bo by tu byla ;-)
Ale nie da sie ukryc ze udalo nam sie zrobic niezly przelom i warto sledzic temat
[ Dodano: 08-08-2008, 21:06 ]
Powinno all byc dobrze PEREF, to tylko odpowiada do adres do obrazkow
===========================================
Kazdy kto juz stąd sciagal, niech da update na 5.4e bo zapomnialem wlaczyc losowania przy itemach (poprawialem zielona tarcze i nie moglem czekac na lud szczescia
).
Ale nie da sie ukryc ze udalo nam sie zrobic niezly przelom i warto sledzic temat

[ Dodano: 08-08-2008, 21:06 ]
Powinno all byc dobrze PEREF, to tylko odpowiada do adres do obrazkow

===========================================
Kazdy kto juz stąd sciagal, niech da update na 5.4e bo zapomnialem wlaczyc losowania przy itemach (poprawialem zielona tarcze i nie moglem czekac na lud szczescia

PEREF
09.08.2008
1. Po wgraniu wersji 5.4e exp sie resnął, gdy zmieniłem z powrotem na wersje 5.3f exp wrócił, ocb?
2. Próba rzutu nożem skończyła się crashem serwera
Prośby o zmianę:
- zapisywanie expa na SID - PLEASE!
- gdy wpiszemy /klasa pojawia się info, że rasę będziemy mogli zmienić w następnej rundzie, obecnie zabija gracza
- model noża nie działa (ściąga modele, ale nie ma ich u gracza) - musiałem dograć dodatkowy plugin...
- multilanguage (jest to w ogóle do zrobienia
?)
Najważniejsze to chyba zapisywanie expa na SID
Pozdrawiam

Prośby o zmianę:
- zapisywanie expa na SID - PLEASE!

- gdy wpiszemy /klasa pojawia się info, że rasę będziemy mogli zmienić w następnej rundzie, obecnie zabija gracza

- model noża nie działa (ściąga modele, ale nie ma ich u gracza) - musiałem dograć dodatkowy plugin...
- multilanguage (jest to w ogóle do zrobienia

Najważniejsze to chyba zapisywanie expa na SID

Pozdrawiam

GuTeK
09.08.2008
zapisywanie expa na SID - PLEASE! 
- bedzie cos lepszego
gdy wpiszemy /klasa pojawia się info, że rasę będziemy mogli zmienić w następnej rundzie, obecnie zabija gracza
- da sie zrobic
model noża nie działa (ściąga modele, ale nie ma ich u gracza) - musiałem dograć dodatkowy plugin...
- naprawimy to
multilanguage (jest to w ogóle do zrobienia
?)
- da sie zrobic ale nie bedziemy tego robic poniewaz i tak plug nie zostanie opublikowany na alliedmods
na nowa wersje bedzie trzeba jeszcze troche poczekac poniewaz z miczem mamy pare dodatkow do dodania

- bedzie cos lepszego

gdy wpiszemy /klasa pojawia się info, że rasę będziemy mogli zmienić w następnej rundzie, obecnie zabija gracza

- da sie zrobic
model noża nie działa (ściąga modele, ale nie ma ich u gracza) - musiałem dograć dodatkowy plugin...
- naprawimy to
multilanguage (jest to w ogóle do zrobienia

- da sie zrobic ale nie bedziemy tego robic poniewaz i tak plug nie zostanie opublikowany na alliedmods
na nowa wersje bedzie trzeba jeszcze troche poczekac poniewaz z miczem mamy pare dodatkow do dodania

PEREF
09.08.2008
1. Po wgraniu wersji 5.4e exp sie resnął, gdy zmieniłem z powrotem na wersje 5.3f exp wrócił, ocb?
a cio z tym

Robiliście jakieś zmiany w zapisywaniu i odczytywaniu exp'a? Bo do tej pory jak zmieniałem wersje moda exp się nie resetował

Proponuje usunąć puki co rzucanie nożem przez ninje i zabójce, bo nie działa (przynajmniej u mnie - crash)
Z niecierpliwością czekam na tą nową, najlepszą wersje DB

Pozdrawiam.
TastyB
09.08.2008
Ja dokladnie z tym samym pytaniem.1. Po wgraniu wersji 5.4e exp sie resnął, gdy zmieniłem z powrotem na wersje 5.3f exp wrócił, ocb?
a cio z tym?
Robiliście jakieś zmiany w zapisywaniu i odczytywaniu exp'a? Bo do tej pory jak zmieniałem wersje moda exp się nie resetował
(...)
Niezbednie potrzebna mi wersja gdzie exp sie nie resetuje, w przeciwnym razie będę musiala poczekac z nowa wersja az do 22 sierpnia (wtedy konczy mi sie rozgrywka edycyjna) - nie moge w tym momencie wyzerowac statystyk i poziomow ludziom...
@PEREF
czym kompilowales sma po zmianie z wyswietlaniem obrazkow w info itemow? i czy dziala mod teraz bez zarzutu?
@Miczu
co do duszka nad glowami dziala i nawet wyglada to niezle tylko mam pytanie/uwage: ten duszek mial (wg mojego zamyslu) pojawiac sie tylko i wylacznie nad glowa Ninji i Stalkera i byc widoczny jedynie dla swojej druzyny, czy czasami nie oznaczyles w ten sposob wszystkich z teamu..? (wowczas moj pomysl z modelem glowy Ninji upada).
@Miczu & GuTeK
jezeli rozwiazanie PEREF-a jest dobre i poprawne to moze daloby sie dodac cvar ktory odpowiadalby za sciezke dostepu do katalogu diablo umieszczonego gdzies na WWW (kazdy moglby sam wskazac zrodlo).
proszę tez o uwzglednienie tej poprawki w nastepnej wersji moda.
Pozdrawiam
GuTeK
09.08.2008
@Miczu & GuTeK
jezeli rozwiazanie PEREF-a jest dobre i poprawne to moze daloby sie dodac cvar ktory odpowiadalby za sciezke dostepu do katalogu diablo umieszczonego gdzies na WWW (kazdy moglby sam wskazac zrodlo).
proszę bardzo
nie testowalem tego ale powino dzialac
cvar do zmiany sciezki to
diablo_dir standardowo on ma wartosc addons/amxmodx/diablo
proszę bardzo

cvar do zmiany sciezki to
diablo_dir standardowo on ma wartosc addons/amxmodx/diablo
Załączone pliki
TastyB
09.08.2008
Mam nadzieje, ze macie gdzies taki wielki kosz gdzie wrzucacie rozne przerobki a potem zbierzecie to do kupy i niczego po drodze nie stracicie
Widze, ze jestes online wiec powiedz proszę co z tym rzucaniem nozami a crashami no i z tym wyzerowaniem expa - zalezy mi na tym bardzo...

Widze, ze jestes online wiec powiedz proszę co z tym rzucaniem nozami a crashami no i z tym wyzerowaniem expa - zalezy mi na tym bardzo...
GuTeK
09.08.2008
wiesz jak testowalem to z miczem na moim servie to nie bylo zadnych problemow wiec nie wiem
Miczu
09.08.2008
Juz all jest ok. Cvar diablo_dir tez dodany, stary system lvl'i przywrocony, ale jeszcze do niego wrocimy
Noz poprawiony, sorry moj blad bo na poczatku sie wachalismy w jakim folderze ma byc model i potem blad z tego wyszedl...
[ Dodano: 09-08-2008, 10:52 ]
TastyB - jak napisalem w mailu to tylko prototym - nie jest on polaczony z plugiem dbmod wiec nawet nie bylo by mozliwe z tego poziomu ustalic kto ma jaka klase ;-)
Sadzilem ze ten obrazek jest lipny i mialem nadzieje ze bedziesz mial lepsze pomysl na obrazek
![:]](https://amxx.pl/public/style_emoticons/default/cwaniak.gif)
Noz poprawiony, sorry moj blad bo na poczatku sie wachalismy w jakim folderze ma byc model i potem blad z tego wyszedl...
[ Dodano: 09-08-2008, 10:52 ]
TastyB - jak napisalem w mailu to tylko prototym - nie jest on polaczony z plugiem dbmod wiec nawet nie bylo by mozliwe z tego poziomu ustalic kto ma jaka klase ;-)
Sadzilem ze ten obrazek jest lipny i mialem nadzieje ze bedziesz mial lepsze pomysl na obrazek

Miczu
09.08.2008
Sie nie resetuje, tylko dalem inna nazwe pliku do ktorego ma sie zapisywac
Zaraz poprawie ;-)
[ Dodano: 09-08-2008, 17:50 ]
Juz - literki nie zmienialem bo nawet nie warto

Zaraz poprawie ;-)
[ Dodano: 09-08-2008, 17:50 ]
Juz - literki nie zmienialem bo nawet nie warto