Dproto 0.9.543 [13.04.2015] [Fix Exploit...
ex0
23.12.2014
Dproto [Podwójny protokół] - globalnie znany plugin do metamoda, umożliwiający grę na serwerach Counter-Strike prot. 47 jak i 48. [Steam & NoSteam]
Posiadający bogatą funkcjonalność i bardzo elastyczne ustawienia.
Cechy:
- Współpracuje z najnowszym HLDS,
- Pozwala na łączenie się z serwerem obu protokołów (47&48, grę graczy posiadających Steam wraz z graczami NoSteam)
- "Zabezpieczenie" (w pewnym stopniu)
- "Kontrolę" nad ID graczy NoSteam (Ustawienie konkretnego ID, a nie zwykłego Valve_Steam_ID)
Wymagania:
- Metamod 1.19-1.20, 1.21p37 lub 1.21.1-am,
- Dowolny serwer z protokołem 48 (steam).
Dproto Config.cfg:
Changelog:
[/size]
Zatwierdzone Certyfikatem Dobrego Pluginu!
Pozdrawiam,
Wujek Dobra Rada!
Aktualizacja 27.12.2014
- Dodanie nowej wersji, aktualizacja bugów.
Aktualizacja 16.01.2015
- Dodanie nowej wersji, aktualizacja bugów.
Aktualizacja 13.03.2015
- Dodanie nowej wersji, aktualizacja bugów & aktualizacja changelog'u.
Aktualizacja 17.04.2015
- Dodanie nowej wersji, aktualizacja bugów & aktualizacja changelog'u.
Załączone pliki
Taurinn
24.12.2014
ex0
24.12.2014
Moja opinia na temat tej wersji jest Lipna ponieważ serwer się nie chce mi uruchomić, a jak już się uruchomi to co parę minut wyrzuca wszystkich z serwera.
Załóż odpowiedni temat a postaramy się pomóc w związku z tym.
Ja posiadam te wersję od 18.12 i powiem, że problemów nie mam z tym żadnych.
Taurinn
24.12.2014

ex0
24.12.2014
OK tylko mam problem bo nie mam logów
z tego napisze jak jest Gdy uruchomię serwer to włącza się i włącza aż system go zrestartuje
Jeśli poprawnie wykonałeś update (co raczej skomplikowane nie jest) to nie powinno być tego problemu.
Wczoraj kolega na starych binarkach właśnie to robił i nie informował mnie o takiej sytuacji także myślę to jednostkowy problem, teraz tylko go wyłapać
olek
26.12.2014
A co z tym decals exploitem ? Naprawia to ?
P.S dla tych, którzy nie wiedzą - musicie nadpisać dproto.cfg i ustawić na nowo, inaczej nie odpali wam się serwer po aktualizacji dproto do tej wersji (przynajmniej w moim przypadku tak było)
// jeszcze mam pytanie, jaka jest teraz aktualna strona gdzie wydawane jest nowe dproto ?
Użytkownik olek edytował ten post 26.12.2014 09:11
ex0
26.12.2014
A co z tym decals exploitem ? Naprawia to ?
P.S dla tych, którzy nie wiedzą - musicie nadpisać dproto.cfg i ustawić na nowo, inaczej nie odpali wam się serwer po aktualizacji dproto do tej wersji (przynajmniej w moim przypadku tak było)
// jeszcze mam pytanie, jaka jest teraz aktualna strona gdzie wydawane jest nowe dproto ?
Tutaj już jest to naprawione.
Ta wersja ma właśnie Fixa związanego z tym.
Były też inne zewnętrzne biblioteki do naprawy tego, ale tutaj jest to już zawarte.
Nie ma chyba jakiejś oficjalnej.
Ja biorę z zaufanego rosyjskiego supportu CS'a który ma przeważnie zawsze wszystko pierwszy
volshebnik
26.12.2014
Jeżeli można zapytać, co to był za exploit/bug?
Zabijaka radziła mi wgranie tego DProto to wgrałem, serwer był chyba przez kogoś crashowany, przestało crashować ale pojawił się nowy problem - wywala ludzi z serwera którzy zostali zamrożeni (plugin FrostNade) z błędem "Timed out." - jakieś pomysły?
ex0
26.12.2014
Jeżeli można zapytać, co to był za exploit/bug?
Zabijaka radziła mi wgranie tego DProto to wgrałem, serwer był chyba przez kogoś crashowany, przestało crashować ale pojawił się nowy problem - wywala ludzi z serwera którzy zostali zamrożeni (plugin FrostNade) z błędem "Timed out." - jakieś pomysły?
Luka w dproto która szkodziła zamiast pomagać, jak to bywa z lukami
Załóż odpowiedni temat a na pewno odpowiedź się znajdzie (pamiętaj aby dodać logi, screeny wszystko co możesz, wycinki z konsoli, im więcej informacji tym łatwiej zlokalizować problem
tytusek
26.12.2014
zauważyłem że ta wersja dproto ma kilka błędów
1. zbanowało gracza za Ignoring custom decal from a wcale nie atakował ani nie używał tego exploita bo nawet hasła do nicku nie umiał wpisać. właściwie nie tylko jego jak sprawdziłem listip to było z 6 graczy
2.dałem graczowi bana (nonsteamowi) po czym mnie wyrzuciło z serwera z powodem kicka "Timeout" a w consoli pisało powód bana tego gracza którego zbanowałem oraz jego nick ... i inne informacje od amxbansa
Użytkownik tytusek edytował ten post 26.12.2014 23:43
ex0
26.12.2014
zauważyłem że ta wersja dproto ma kilka błędów
1. zbanowało gracza za Ignoring custom decal from a wcale nie atakował ani nie używał tego exploita bo nawet hasła do nicku nie umiał wpisać. właściwie nie tylko jego jak sprawdziłem listip to było z 6 graczy
2.dałem graczowi bana (nonsteamowi) po czym mnie wyrzuciło z serwera z powodem kicka "Timeout" a w consoli pisało powód bana tego gracza którego zbanowałem oraz jego nick ... i inne informacje od amxbansa
Nie zauważyłem tego nawet, postaram się jeszcze dziś napisać do autora choć czasu niewiele
// Szybko się uwinęli
Aktualizacja.
tytusek
27.12.2014
Te pliki z folderu [amxx] skompilować i dopisać do plugins.ini?
wejdz w bin>linux i ten plik skopiuj do addons/dproto i podmień go tutaj
LulzSec.
27.12.2014
Tak Wiem lecz tam jest folder [amxx] z plikami .sma i się pytam czy je skompilować i dopisac do plugins.ini?
tytusek
27.12.2014
Tak Wiem lecz tam jest folder [amxx] z plikami .sma i się pytam czy je skompilować i dopisac do plugins.ini?
najlepiej je nie instaluj one są chyba do aktualizacji automatycznych (chyba)
ex0
27.12.2014
Tytusek wyjaśnił, o to chodzi.
To masz automatyczny update po prostu od "producenta"
xPawelek
29.12.2014
Hmmm nie polecam tego. Po wgraniu nowego dropto non steam'y sie nie mogly polaczyc z serwerem Zauwazlyem to po 2 dniach po spadku ilosci graczy usunalem i juz kazdy wbija normalnie
LulzSec
29.12.2014
Jak korzystaja z kilenta gry sprzed ery potopowej to sie nie dziwie.
Wszystko działa jak powinno.
dzięki za wstawke.
volshebnik
31.12.2014
Aktualizacja była?
Wiadomo coś na temat wyrzucania ludzi przez niewinny plugin FrostNade oraz inne pluginy?
Użytkownik ScOrPiOnPL edytował ten post 31.12.2014 12:36