ADMIN daje itemy
Ari
07.11.2009
Mam pytanie. Czy w Diablo Mod 5.9l SQL admin może dawać graczom/sobie itemy jakie chce?? (np. stalkera)
Ortega
07.11.2009
Dodatek by DK*:
Dodajesz do *.sma w logicznych miejscach tj. define pod define ,a concmd pod clcmd//concmd. Funkcję najlepiej wrzuć na sam koniec.
*Jeśli uważasz, że to nie powinno się tu znaleźć to napisz do moderatora/administratora o usunięcie powyższej treści.
#define FLAGA ADMIN_LEVEL_A
register_concmd("amx_give","giveitem",FLAGA,"<Nick> <Nr Przedmiotu>")
public giveitem(id,level,cid) { new target[32], item[32] read_argv(1, target, 31) read_argv(2, item, 31) new przedmiot=str_to_num(item) new player = cmd_target(id, target, CMDTARGET_ALLOW_SELF) if( get_user_flags(id) & FLAGA) { dropitem(player) award_item(player, przedmiot) } return PLUGIN_HANDLED }
Dodajesz do *.sma w logicznych miejscach tj. define pod define ,a concmd pod clcmd//concmd. Funkcję najlepiej wrzuć na sam koniec.
*Jeśli uważasz, że to nie powinno się tu znaleźć to napisz do moderatora/administratora o usunięcie powyższej treści.
Knopers
08.11.2009
Chodzi o sma diablo moda , jak otworzysz plik bedziesz wiedział co dalej na podstawie wyjaśnień Ortega potem kompilacja i git ;>
Ortega
09.11.2009
Bierzesz w Amx_Studio CTRL+F wpisujesz np. Chaos Orb i masz
case{}
numer case == player_item[id]
case{}
numer case == player_item[id]

hulala
24.11.2009
Nie udało się skompilować pluginu. Przeczytaj poniższy bład: Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler. Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team /groups/amxmodx/tmp3/textKLF89l.sma(1) : error 010: invalid function or declaration 1 Error. Could not locate output file /home/groups/amxmodx/public_html/websc3/textKLF89l.amx (compile failed).
Taki błąd wyskakuje.
hulala
24.11.2009
Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team
Error: Invalid function or declaration on line 1
1 Error.
Could not locate output file C:Program FilesValvecstrikeaddons/amxmodx/scriptingdbmod_5.9l2x.amx (compile failed).
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team
Error: Invalid function or declaration on line 1
1 Error.
Could not locate output file C:Program FilesValvecstrikeaddons/amxmodx/scriptingdbmod_5.9l2x.amx (compile failed).
c1rca
24.11.2009
Daj sma to Ci to zrobimy
ja tak samo mogę, nie widzę problemu bo to trudne nie jest^^

Ortega
27.11.2009
amx_giveNie wiem czy to takie trudne do wydedukowania, czy może oczy zgubiłeś ;>
c1rca
28.11.2009
Skąd: z daleka od debili // chyba sam jesteś jednym z nich
Człowieku rusz głową, powietrzu chcesz dać ten item?
duchowi?
Trzeba komuś dać nick podać czy coś..
Człowieku rusz głową, powietrzu chcesz dać ten item?
amx_give "nr_itemu"// komu ten item chcesz dać?

Trzeba komuś dać nick podać czy coś..
amx_give "nick" "nr_itemu"